Prenumerera på inlägg via RSS:

Äntligen rutiner

image

Nu är ordningen nästan återställd. Lika mycket som jag brukar längta efter ledighet, lika skönt brukar jag tycka att det är att återgå till rutiner. Jag tycker inte om att behöva gå upp riktigt så tidigt som jag gör när jag jobbar, men jag tycker att det är skönt när hela familjen har ungefär samma dygnsrytm och är hungriga vid samma tidpunkter. På loven hinner jag äta både frukost och lunch innan alla 3 tonåringarna har vaknat. Dessutom är det skönt när det är tyst i huset när jag vill sova, så att jag slipper vakna av tjejfnitter, av att någon knackar på dörren framåt elva på kvällen eller av att yngste sonens stol dunkar i golvet då han inte kan sitta stilla då han håller på att besegra någon virtuell fiende i något dataspel.

Förutom sömn och matrutiner har jag saknat mitt bussåkande och mina morgonpromenader mellan bussen och jobbet. I normala fall resulterar promenaderna i totalt 45 minuters promenad – 30 minuter till jobbet och 15 minuter från jobbet – per vardag.

Jag skrev i normala fall, eftersom jag tog bilen väldigt många dagar under december och även har gjort det både i tisdags och i onsdags. Jag har haft möten på kvällstid och då fungerar det inte att åka buss. Dels har jag saknat vilan jag får genom att slippa köra och dels saknar jag min ”motion-i-vardagen”. I dag åker jag buss och kommer att få min efterlängtade morgonpromenad, som gör att jag känner mig piggare hela dagen.

Rutinerna kring mat och sömn fungerar igen, och nästa vecka räknar jag med att komma igång fullt med vardagsmotion och extra motion.

Om man har bra rutiner är det lättare att gå ner i vikt. Då sköter sig viktminskningen nästan av sig självt;-)

 1. HEJ!
  vilken bra blogg du har! har länkat dig i min.
  jag behöver pepp och tips o massor att läsa. HÄR hos dig har jag hittat mycket av mina egna tankar. det där om mjölk i morgonkaffet… inte släpar jag på 25 kg extra av mig pga av en halv dl mjölk i två baljor kaffe på morgonen :) på pricken!
  jag har inga som helst problem att sköta mat och mattider och träning.
  det är kvällarna. godiset. otrivseln med min kropp.

  KRAM och tack för en sketabra blogg ♥

  Svara

  • Hej och tack för dina snälla ord!
   Kul att du gillar bloggen och att du känner igen tankarna. Hoppas att du hittar inspiration.
   Ja, det är inte lätt med godiset…..
   Kram Bettan

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>