Prenumerera på inlägg via RSS:

Aromatdieten – nästa modedieten?

image

För några dagar sedan fick jag ett mejl från en av mina läsare på bloggen. Hon ville att jag skulle skriva om aromatdieten, för att andra läsare skulle kunna bli hjälpta av den. I mitt huvud dök det då upp bilder hur jag skulle kunna äta obegränsade mängder med pasta, kryddat med Aromat. För er som inte testat, kan jag säga att det är mycket godare än med ketchup.

Jag har inte hört talas om dieten tidigare och googlade lite. När jag gjorde en sökning, gick alla länkar till samma nyutgivna bok. Av det jag kunde få fram, handlar dieten om att äta mat som i sig ger mycket smak, för att man ska kunna njuta av maten och sedan känna sig belåten. Det handlar alltså inte om, att jag skulle få lassa i mig massa pasta med Aromat på. Det var ju synd. En sån diet skulle jag nästan vara beredd att hoppa på.

Den här bloggen är inte en informationsblogg om viktminskning, där jag testar och utvärderar olika metoder. Bloggen skriver jag för min egen skull, för att hålla ordning på mina tankar kring viktminskning och för att hålla kvar mitt fokus på det jag vill uppnå. Jag skriver om det som fungerar för mig och hur jag gör när det blir tokigt. Om någon läsare kan hitta inspiration blir jag glad. Men var och en måste hitta sitt eget sätt.

För mig handlar viktminskning om att ändra sina tankar – inte att följa en speciell diet. Vissa av oss som vill gå ner i vikt, är säkert hjälpta av att följa en specifik diet. Jag klarar det inte. Jag måste få göra som jag vill och känna att jag kan äta det jag vill.

Om jag vill äta mitt favoritgodis -röda ferarribilar – gör jag det. Med hjälp av ett förändrat tankesätt kan jag vilja äta lite mindre mängd och inte lika ofta, men jag vill inte avstå helt.

Jag vill kunna tacka ja, när jag blir bortbjuden, utan att sitta och bekymra mig över att jag blir serverad mat som ”förstör” min diet. Då vill jag njuta av maten och inte krydda den med ”dåligt samvete”. När man är bortbjuden, är det bättre att ta en mindre portion och njuta fullt ut av den, istället för att tänka ”nu är det undantag från dieten – det gäller att passa på – för i morgon är det hårda tag som gäller”.

Kanske handlar aromatdieten om att njuta av maten. Kanske blir det nästa modedieten efter LCHF och 5:2 dieten. Jag håller mig ändå till min metod – Bettans blandning – där jag plockar ihop olika delar från olika dieter, till något som fungerar i mitt liv.

  1. Haha, ja, aromat brukar ju vara nåt som beskylls för allehanda ting. Hade ju varit lustigt om det vore en ny ”hälsodiet” ; )

    Svara

    • Hihi, ja visst hade det varit lite kul. Jag var tvungen att läsa flera gånger. Tänkte först att det stod aromdieten. Tänkte då att det handlade om att lukta på mat, inte äta ;-))

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>