Prenumerera på inlägg via RSS:

Äta-långsamt-tävling

Ikväll ska jag tävla i ”äta-långsamt”. Jag har inte så stora chanser trots att mina medtävlare inte vet om att de deltar i tävlingen. Jag har tävlat många gånger man bara vunnit vid ett fåtal tillfällen.

Varje gång jag äter i ett större sällskap – på till exempel en fest -brukar jag tävla. Jag upplyser naturligtvis inte någon annan om detta. Jag vill ju inte att någon ska tro – få veta – att jag är knäpp. Dessutom vill jag vinna och mina odds är små ändå.

Tävlingsreglerna är enkla. Målet är att vara den som äter upp maten långsammast.

Att vinna är svårt. Jag har flera knep, men det är inte alltid de fungerar.

  •  ta sist av alla
  • lägga ner besticken mellan tuggorna
  • försöka prata mycket med bordsgrannarna

Ibland är det helt omöjligt att vinna. Jag har några väninnor som äter så långsamt, så långsamt. ”Unika Kloka” låter det gå flera minuter mellan tuggorna. Det går inte att vinna över henne även om jag bestämt mig för det. I hennes sällskap är jag nöjd om jag kommer tvåa.

Jag äter så snabbt till vardags att jag knappt hinner känna hur maten smakar. ”Tävlingarna” har jag för att vid vissa tillfällen träna mig i att äta långsammare. Jag tror att det är bättre för vikten att njuta av maten långsamt istället för att kasta sig i den.

Tävlingsplats ikväll är på en tyrolerafton.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>