Prenumerera på inlägg via RSS:

Bettans blandning – min metod

image

Lchf med fusk, pulver-shakes med fusk, räkna points och kalorier med fusk, 5:2 med fusk ……Ja, det är en salig blandning av olika metoder som jag använt genom åren och som jag även använder nu för att gå ner i vikt.

Jag är imponerad av alla som har självkontrollen att hålla sig strikt till en diet. Det kommer jag aldrig att kommer att fixa.

Vad är det då som har gjort att jag har lyckats med att gå ner 18 kilo i vikt vid två tillfällen tidigare, och som gör att jag även nu är en god bit på väg att återigen nå en vikt där jag trivs och mår bra? Det finns några gemensamma nämnare i mitt fall. Det är hur jag har styrt mina tankar – och därmed mitt agerande- samt motion.

Det gäller att hitta något inom sig som gör att motivationen att bli smal blir starkare än viljan att äta. I mitt fall har det handlat om att ha en klar målbild. När jag var yngre handlade det mer om mitt utseende, nu handlar det mer om min hälsa och min ork.

Sedan 22 juli för jag in mitt kaloriintag och mitt motionerande i en kaloriräknar-app. Oftast äter jag pulvershakes på jobbet och kvällsmat med familjen. Då försöker jag hålla nere kolhydraterna. Shakes funkar bra för mig, som tycker att det är krångligt att tänka på matlåda, och som sällan hinner till en restaurang under lunchen.

Appen gör att jag funderar innan jag äter och inte bara låter något slinka ner. ”Är det värt det eller inte?” tänker jag först.

Läs mer om min metod.

(Bilden tog jag under morgonens joggingtur)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>