Prenumerera på inlägg via RSS:

Det finns alltid ett val

Det är enklast att gå ner i vikt när man själv bestämmer vad man ska äta. Jag brukar ibland skylla min ”stå-stilla-i-vikt-period-sedan-i-december” på att jag är alldeles för social och äter tillsammans med andra i för många sammanhang. Självklart är det så att man inte kan styra vad som serveras när man blir bjuden, men man kan ändå styra mycket. Man kan bestämma om man ska ta om eller inte. Jag hade till exempel inte behövt ta om varken av Underbara Naturkäras goda medelhavspaj eller den fantastiska kladdkakan.

image

I går firade vi min svärfar som fyllt 75 år. På restaurang har man stora möjligheter att styra själv. Jag väljer ofta fisk när jag äter ute. Det är för att jag själv är väldigt dålig på att lag annan fisk än lax. Grillad forell med potatisstomp och citronaioli föll mitt val på. Fisken smälte i mun. Jag valde att bara äta halva portionen av potatisen och endast lite av aiolin. Det är skönt att bli mätt, men slippa känslan av att vara proppmätt.

Min svärfar har alltid varit rörlig och haft svårt att sitta still. Han vill helst ha något projekt att göra. När jag var föräldraledig var han väldigt mycket hos oss och hjälpte till med renovering och att passa barn så att jag kunde åka och handla eller gå till frisören. Under några år träffade jag nästan min svärfar mer än min man. Min svärfar har aldrig gått på gym eller löptränat. Han har istället varit mycket aktiv med vardagsmotion och genom att utföra kroppsarbete. Det gör att han fortfarande har bra kondition och är stark som en oxe. Man kan inte vänta tills sen med att börja röra på sig. Om man vill vara aktiv som 75 år måste man röra på sig redan nu.

Det finns inga perfekta tillfällen att gå ner i vikt. Man får istället besluta sig för att göra små aktiva val i varje situation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>