Prenumerera på inlägg via RSS:

Det gäller att passa på

image

Ibland hör man folk säga att man måste ”passa på” att äta till exempel tårta när någon fyller år, eller att det bara är jul en gång om året och att man då måste passa på. Om jag inte skulle tänka mig för, utan ” passa på” vid varje tillfälle som ges skulle jag ha haft en mycket högre startvikt och inte heller lyckats gå ner mina drygt 10 kilo. Jag utsätts för så många ”passa-på-tillfällen”. Det är visserligen bara jul en gång om året, men det är även nyår, påsk, midsommar, mors dag, fars dag, födelsedagar, avslutningar och 1000 andra tillfällen ( överdrev nog siffran en aning) varje år.

Det finns dock två saker som jag brukar passa på att äta. Det är jordgubbar och vattenmelon Jag kan äta nästan hur mycket som helst av det. Både när det gäller gubbarna och melonen tycker jag att de är godast naturella. Jag vill känna smaken av jordgubbarna. Vattenmelonerna brukar vara som godast och billigast i augusti. Fram tills dess njuter jag av gubbarna, som fortfarande är söta och goda.

I dag när det bara var jag som skulle äta lunch hemma passade jag på att äta en liter jordgubbar. Alla LCHF:are får säkert krypningar i kroppen. Jag blev dock mätt och njöt av varenda gubbe. Om man som jag istället har ”räkna kalorier” som viktminskningsmetod, kan man faktiskt äta många gubbar utan att det kostar ……så många kalorier.

Passa på och njut av gubbarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>