Prenumerera på inlägg via RSS:

Det lilla extra

Jag står och dansar framför spegeln när jag borstar tänderna, går fram och tillbaka vid busshållplatsen och står vid teven och trampar på stället. Sedan jag skaffade mitt ”PT-armband” som bland annat mäter antal steg har jag som målsättning att komma upp i 10 000 steg per dag. Hittills har jag gjort det alla dagar förutom två.

Förra fredagen kom jag bara upp i drygt 5 000 steg eftersom jag tog bilen till jobbet och sedan var på husmorskväll och stoppade i mig kalorier istället för att förbruka dem. I tisdags hade jag kommit upp till drygt 9000 steg när jag la mig för att sova en timme innan jag skulle iväg till yoga. Timmen blev inte bara en utan fyra. Jag vaknade då till, gick och borstade tänderna och sov sedan ytterligare 8 timmar.

Övriga dagar har jag kommit upp i 10 000 steg, men det sköter sig inte själv. Att välja bussen istället för bilen och att då hoppa av en hållplats tidigare underlättar för mig när jag samlar steg. Sedan måste jag se till att hålla mig i rörelse så mycket jag bara kan. Det har hänt att jag ”bara” har fått ihop 9 000 steg när jag har kommit hem vid halv tio på kvällen. De senaste två veckorna har varit helt crazy och jag har lämnat hemmet sju på morgonen och inte kommit hem förrän vid halv tio på kvällen. Inte konstigt att jag var trött i tisdags som var min första kväll utan aktivitet på evigheter. . När jag insett att jag bara varit knappt 1 000 steg från mitt mål har jag ställt mig och gått med höga benlyft på stället. Har jag satt ett mål vill jag hålla det.

Ett stegmätararmband är en helt onödig lyxpryl, men det har faktiskt fått mig att röra mig mer. Nu får jag ju svart på vitt hur mycket jag faktiskt rör på mig alla dagar. Det återstår att se om det även bidrar till att min vikt också börjar röra på sig. I det fallet vill jag ju att den ska minska istället för att öka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>