Prenumerera på inlägg via RSS:

Dricka kalorier -nej tack

image

Jag dricker väldigt lite kalorier. De flesta ” dryck-kalorier” får jag i mig via mjölken i mitt morgonkaffe. Jag är inte beredd att sluta med det. Det är inte mjölken i kaffet som har bidragit till min övervikt.

Troligtvis skulle jag haft ännu mer vikt att gå ner om jag – förutom ett överintag av kalorier i det som jag äter – dessutom skulle ha druckit massa kalorier.

Vatten är sedan länge min absoluta favoritdryck – både med eller utan bubblor. Det är den dryck som släcker törsten bäst och som passar till nästan all mat.

Läsk har jag egentligen aldrig tyckt om. När det gäller alkohol är jag väldigt restriktiv. Det beror inte i första hand på kalorierna i alkoholen utan för att jag helt enkelt tål så lite. På nyårsafton gick det bra att ta 3 glas bubbel under kvällen, men gången dessförinnan -på en after work i november – resulterade två glas vitt vin i att jag fick gå in på en toalett och kräkas. Under promenaden hem och väl hemma fortsatte jag med det. Eftersom det inte var första gången jag reagerat starkt på alkohol har jag accepterat att vara i princip helnykterist – även om det inte är självvalt. Jag är dock glad över att jag inte behöver alkoholen varken för att slappna av eller för att ha roligt.

En av mina bröder och hans sambo hade med sig must från Österlen när de besökte oss i julas. I det fallet är jag beredd att lägga kalorier på dryck. I övriga fall är det viktigare för mig att få äta mina kalorier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>