Prenumerera på inlägg via RSS:

Drycker

image

Jag tycker alldeles för mycket om mat, för att vilja lägga alltför stor del av mitt kaloriintag på drycker. Om jag inte hade lärt mig tycka om vatten i övre tonåren, hade jag haft många fler kilo att gå ner. Nu tycker jag att vatten är den överlägset bästa måltidsdrycken och törstsläckaren. När jag började lära mig dricka vatten ville jag ha isbitar i. Nu tycker jag att det är lättare att dricka rumstempererat vatten eftersom jag tycker att halsen kan ”låsa sig” när vattnet är för kallt.

image

När det gäller alkohol är det inte kalorierna i drycken som är den stora boven för mig. Det är så sällan som jag dricker alkohol och jag behöver så lite för att känna av någon effekt. Problemet för mig är istället att alkoholen triggar min hunger och mitt sug samtidigt som det redan efter ett glas helt försämrar mitt omdöme. Jag kan vara hur klok som helst innan och ha bestämt mig för att till exempel bara ta en gång, låta bli snacks eller bara äta halva efterrätten, men efter ett glas vin glömmer jag alla mina föresatser. Det är kalorierna jag äter i samband med alkohol som är farligast för mig. Hur nödvändigt var det att äta tre små plopp förra fredagen?

image

De senaste dagarna har jag varit frusen. Då behöver jag – förutom varma kläder- även dricka varmt. På morgonen dricker jag alltid en kopp kaffe. På höstarna brukar jag bli sugen på te. Nu har jag hittat ett gott te med kanel-och lakritssmak som jag gillar. Det både värmer och smakar gott.

Ha en härlig fredag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>