Prenumerera på inlägg via RSS:

Dubbel promenad och dubbelt social

Vilken otrolig lyx det är att ibland ha en hel dag att få råda över själv. Nu har jag varit ledig en hel vecka, och kom hem från Sälen sent i onsdags kväll. Torsdagen gick i huvudsak åt till att plocka upp och tvätta. Gårdagen kunde jag lägga upp som jag ville och hade bestämt promenad klockan åtta på morgonen tillsammans med Ackompanjerade Administratören, som jag inte har träffat på länge.

image

Morgonpromenader är fantastiska. Då kommer kroppen igång, man får energi under dagen och promenaden blir av. Att samtidigt få social samvaro gör att det blir extra trevligt. Promenaden runt delar av golfbanan gav drygt 7000 steg. Vi fick inga golfbollar i huvudet och så heller ingen som spelade golf.

image

Jag blev erbjuden skjuts till Villan där jag skulle äta lunch med en annan väninna, men valde att promenera dit istället. Vi två lärde känna varandra i somras när vi spelade i Predikare Lena. Sedan dess har vi bestämt att vi ska träffas igen, men det har inte blivit av förrän nu. Jag åt en otroligt god sparrissoppa med kräftstjärtar. Troligtvis innehöll den mycket grädde, så även om jag lämnade créme fraîches på toppen, fick jag troligtvis i mig lite för många kalorier. Kanske hade mina promenader under dagen gett utrymme till det. Det är så otroligt sällan jag äter lunch på restaurang, att det inte spelar någon roll.

Dagen gav i alla fall dubbel dos av promenad och social gemenskap. Det är hälsosamt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>