Prenumerera på inlägg via RSS:

En annan dag

image

I tre dagar har jag ätit alldeles för mycket och rört på mig alldeles för lite. Det är ingen balans mellan kaloriintag och förbrukning. Det började med julbord hos mina svärföräldrar den 23 december och fortsatte med julmat och julgotter här både på julafton och juldagen.

Det är gott att äta och jag har under dessa dagar försökt att äta bara det jag tycker om. Under dagar då jag vet att jag ändå kommer att äta alldeles för mycket behöver jag faktiskt inte äta av allt. Jag har också försökt att dela upp det jag tycker om till olika tillfällen. Jag tycker till exempel om sill, men det behöver ju inte betyda att jag behöver ta det vid varje julbord.

Fastän jag har försökt att tänka mig för kände jag i går kväll att jag ätit alldeles för mycket. Jag mår faktiskt inte bra av det. Jag var mätt när jag vaknade i morse och därför har jag bestämt mig för att låta magen få en paus i dag.

När jag började min viktminskningsresa i juli åt jag VLCD- pulver i någon dag. Sedan har jag under hösten bytt ut många av mina luncher till en pulvershake. I dag kommer jag att äta det under hela dagen för att låta min mage vila och för att inte helt komma ur spår.

När kroppen är van vid att äta lite mindre protesterar den kraftigt -med magvärk- när den överöses med kalorier. Om man ignorerar kroppens protester är det som om kroppen ger upp och slutar protestera. Då kan man stoppa i sig mer än kroppen behöver utan att känna ett direkt obehag. Jag har under hösten varit glad över att jag lärt mig lyssna på kroppens signaler och vill kunna göra det även i fortsättningen. Det är därför det här får bli en annan dag – utan för mycket kalorier.

image

 1. Tack Eldiga Mamma-Moster! ;-)
  Jag kände mig oxå i behov av motion idag, så jag drog på mig gympadojjorna och sprang en skön stund ikväll…!

  Svara

  • Kära syster, du är så hurtig. Jag är glad att jag kom ut på långpromenad både igår och idag.
   Tack för att ni kom till oss. Det var så mysigt.
   Kram

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>