Prenumerera på inlägg via RSS:

Faran med teatern är över

image

För några veckor sedan insåg jag den stora faran för en viktökning på grund av mitt uppdrag som sufflös i nyårsfarsen. Bordet bredvid mig var då fullt med godis och kakor. Dessa tog snabbt slut, men har sedan fyllts på kontinuerligt.

image

Fram till igår har mitt jobb varit att följa med i manus och se till att göra ändringar som regissören säger till om. I manus heter en av huvudpersonerna Gösta. Det har vi ändrat till Gustav och då behöver jag ändra alla Gösta till Gustav för att jag inte ska råka säga fel om skådespelarna glömmer av sig under en föreställning.

Igår repade de utan manus för första gången. Jag hade inte en lugn stund och det fanns inte en chans att äta godis då. Det var inte en lugn stund för mig under hela kvällen. Nu tror jag att repetitionerna fram till premiär kommer att innebära mycket jobb för mig och då kan jag inte ha munnen full av godis. Det kommer jag inte heller att kunna göra när det är föreställning, dels på grund av att jag kommer att sitta framför scenen och att allt gott kommer att finnas i logerna bakom scenen, och dels för att för att jag måste vara beredd om/ när skådespelarna glömmer texten.

image

I går ställdes det fram en ny låda med skumtomtar. Jag åt inte en endaste.

Oron för att mitt sufflerande skulle leda till att jag ökar i vikt är nu borta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>