Prenumerera på inlägg via RSS:

Frisk luft och snygga ben

image

Efter att ha tillbringat en hel dag i en sporthall under lördagen hade jag ett stort behov av frisk luft och motion under söndagen. Motion påverkar viktminskningen positivt och bidrar till att man lättare går ner i vikt. När man har gått ner några kilon märker man tydligt hur kroppen saknar motion när den uteblir. Det blir en positiv spiral.

Mannen och jag bestämde oss för att åka till sommarstugan för att eventuellt skotta taket. Stugan ligger inte långt hemifrån. Det är en sommarstuga som helt saknar isolering, men den ligger otroligt vackert vid en liten sjö och det är underbart att vara där på somrarna. Eftersom stugan inte är helt stabil brukar vi åka dit några gånger per vinter och skotta taket. Det skulle inte vara så roligt att komma dit en vacker vårdag och upptäcka att stugan rasat på grund av snön på taket. Taket är platt och tung snö kan mycket väl få stugan att falla ihop som ett korthus.

image

Min dröm är att bygga ett permanentboende där så att vi kan njuta årstidernas växlingar där. Att drömma kostar ingenting….

image

Vi skottade aldrig taket, utan gick bara en kort sväng och längtade till sommaren .

image

Under eftermiddagen gick jag och ”Ackompanjerande Administratören” 7-kilometerspromenaden runt by-sjön. Eftersom det var plusgrader i går var det rätt tungt att gå i snön. När vi pustade lite efter en uppförsbacke, sa hon lite käckt att vi i alla fall får snygga ben. Även om jag tror att det krävs mer än en promenad för att få det var det helt underbart att få röra kroppen efter en dags stillasittande. Kroppen är gjord för rörelse.

När jag kom hem från promenaden drabbades jag av ett enormt godissug. Det var väldigt bra att vi inte hade något roligare än en knäckemacka att äta. Knäckebrödsskivan tillsammans med lite vatten och en stunds väntan gjorde att suget försvann. Det finns flera -bättre – sätt att stoppa godissug än genom att äta godis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>