Prenumerera på inlägg via RSS:

Fula skor och gratismotion

image

De här fula – men promenadvänliga -skorna sätter jag på mig varje morgon jag åker buss till jobbet. Det är verkligen inte snyggt eftersom jag nästan alltid har kjol. Om jag hade hittat några byxor som satt bra, hade jag naturligtvis haft byxor ibland. Problemet med mig och byxor, är att min mage är alldeles för stor i förhållande till min rumpa och ben. Jag får då välja mellan ett par byxor som går om mig i midjan,men där byxbenen fladdrar som stora segel, eller ett par byxor som sitter bra över benen, men som jag inte kan knäppa. Därför fortsätter jag med kjol många kilo till.

Varför har jag då inte skor som matchar klädseln? Jo, jag har faktiskt skaffat en bra vana. Jag brukar kliva av bussen några hållplatser tidigare och går sedan till jobbet. Jag får då en 30 minuters promenad på morgonen, och kommer till jobbet bara 15 minuter senare än om jag skulle ha suttit kvar på bussen, åkt genom stan – där bussen hamnat i bilköer – och sedan gått 15 minuter från den busshållplats som ligger närmast jobbet.

Det är inga problem att övertyga mig själv om fördelarna med morgonpromenaden. Man kan ju tycka att jag skulle kunna resonera på samma sätt när det gäller hemfärden. Så är det inte. Då går jag till närmaste hållplats.

Den här vecka kommer jag att behöva ta bilen de flesta dagar. Jag föredrar faktiskt att åka buss, eftersom jag kan sova på bussen – funkar inte så bra i bil – eller hålla på med mobilen. Det är inte heller samma sak att börja jobba utan att ha fått igång blodcirkulationen i kroppen. Jag vet att jag skulle kunna leta efter en parkering lite längre bort, men jag har ännu inte lyckats övertala mig själv om hur förträffligt det är.

Hur som helst åker jag buss idag och får min morgonpromenad.

( Jag byter skor när jag kommer till jobbet)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>