Prenumerera på inlägg via RSS:

Gå ner i vikt -tappa fett eller muskler

Vad är det som försvinner när man går ner i vikt? Tappar man fett, muskler eller vatten? Ja, nu finns det vågar som mäter kroppssammansättningen på var och vartannat viktminskningsföretag. Dessutom finns det även sådana vågar att köpa för hemmabruk. Det är fettandelen man vill minska och inte tappa muskler.

Jag har en vanlig digital våg som endast visar vikten. Det är en stabil våg som visar exakt på hektot oavsett var i huset jag ställer den och oavsett om jag ställer mig på den igen efter 5 minuter. Att jag berättar det, är för att jag tidigare hade en våg som visade lite vad den ville eller vad jag ville. Då kunde jag gå upp och ned på den tills jag blev nöjd. Det fungerar inte med min nuvarande våg.

Jag har funderat på att köpa en våg som visar kroppssammansättningen, men det känns som onödig ”lyx”. Jag vet att mina drygt 10 kilo som jag gått ner i vikt består av fett, vätska och muskler. Jag vet att det inte var muskler som satt på min mage och rygg tidigare. Jag skulle gissa att det mesta som försvunnit från kroppen är fett. Jag orkar så mycket mer nu än tidigare. Troligtvis beror det inte på mer muskler utan för att jag har mindre att släpa omkring på.

Nu har min viktminskning helt stannat av. Jag äter helt enkelt lagom mycket för att stå stilla i vikt, men för mycket för att gå ner i vikt.

Startvikt: 81.3 kg
Förra veckans vikt: 70.8 kg
Veckans vikt: 70.7 kg
Veckans viktminskning: 0.1 kg
Antal kilon kvar till BMI 25: 2.7 kg
Total viktminskning: -10.6 kg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>