Prenumerera på inlägg via RSS:

Greppa taget

image

Den här helgen har jag inte joggat. Löpbandet känns inte så attraktivt när det är underbart vinterväder utomhus. Jag är inte heller sugen på att halka omkring på ett par joggingskor, nu när marken är täckt med snö. Min man och jag gick istället en längre promenad på 7 km, mot vår vanliga på ca 4 km.

Vi hade våra ice-bugs-skor på oss båda två. Vilket fantastiskt grepp det är, trots att skorna är så lätta att gå i. Inte en endaste gång var jag rädd för att halka. Det är en av de bästa investeringar jag har gjort. Skor och underkläder -som sitter bra- är jag oftast beredd att betala lite mer för.

Mina kängor var riktigt sköna. Mannen fick dock skavsår när vi gått halvvägs och var som längst bort. Eftersom promenaden delvis gick runt sjön i byn, fanns det ingen genväg hem. Isen har ännu inte lagt sig.

När vi gick med våra kängor med broddar – och jag började fundera på hur vi skulle göra om mannen inte skulle klara av att gå hem – kom jag att tänka på vår äventyrsresa till Island, sommaren 2012. Då provade vi på många olika aktiviteter, bland annat snorkling i en glaciärsjö, vandring till varma källor, ”grottvandring” i lavagångar, valsafari, forsränning och glaciärklättring. Vi har nog aldrig somnat så tidigt på kvällarna som under den semestern.

Islandssemestern tillhör en av våra favoritresor. Det är kul att vara aktiv och prova på sådant som man inte gör annars. Jag är inte speciellt modig och det pirrade lite i magen flera gånger under veckan -kanske mest under forsränningen – men jag var bara riktigt rädd en av dagarna. Det var när vi vandrade över glaciären för att komma till stället där vi skulle klättra upp. Det är riktigt jobbigt att gå med isskor och efter ett tag blev jag rädd för att jag inte skulle orka med, att gå i gruppens tempo. Även i detta fall handlade det om att det inte fanns någon återvändo. Ja, det gick naturligtvis bra – jag orkade – men min dåliga kondition förstörde mycket av upplevelsen. Jag vill aldrig mer hamna i en situation där en tung kropp blir en belastning.

Mitt långsiktiga mål är att ha en kropp så att jag orkar vara aktiv nu och när jag är äldre.

I dag fyller min kära lillasyster år. Grattis bästa Mia!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>