Prenumerera på inlägg via RSS:

Hälsa från öst

image

Pulvershaken som jag brukar dricka till lunch byttes igår ut mot en asiatisk buffé som serverades på restaurangskolan nära jobbet. Det finns både fördelar och nackdelar med buffémat. Ett stort plus är att man själv kan välja vad man vill äta och undvika sånt som man inte tycker om eller sånt man vill undvika. Risken är dock att man gärna vill smaka på allt och därför får i sig lite för mycket.

Det mesta från det asiatiska köket är hälsosamt om man undviker det friterade och jordnötssåsen. Jag åt både vårrulle -som var mycket god- och jordnötssåsen -som var mindre god. I övrigt åt jag bra alternativ, men trots det blev jag otroligt mätt och fick ont i magen efteråt. Det kändes inte helt bra. Till kvällsmat äter jag alltid middag med familjen och jag kan nästan lova -utan att ha räknat på det- att lunchen innehöll ungefär lika många kalorier och ungefär samma mängd mat, som jag brukar äta till kvällsmat. Kanske är det så att min mage är van vid en mindre mängd till lunch, och att det var därför den protesterade.

Eftermiddagen gick även den i asiatiska tecken. Då var jag på ansiktszonterapi. Det har jag gjort ungeför en gång per halvår sedan jag råkade testa det några minuter på Stadsfesten i Linköping för två somrar sedan. Då tyckte jag att det var skönt att bli -som jag tyckte då- masserad i ansiktet och bokade tid för en behandling.

image

Mitt sällskap på Stadsfesten bokade även hon tid. Hon ringde och förvarnade mig, innan jag gick på min första behandling. Hon berättade om de små örtkulorna hon hade fått i öronen och som skulle sitta där några dagar. De små kulorna som sätts fast med plåster, ska fungera ungefär som akupunktur men som akupressur istället.

Jag var helt slut efter min första behandling. Vem hade kunnat tro att det skulle vara så jobbigt att låta någon trycka lätt på olika ställen i ansiktet? Jag blev helt snurrig och kunde knappt resa mig från britsen. Även jag fick örtkulor i öronen. Om det var behandlingen, örtkulorna eller kombinationen av dessa som minskade min migrän låter jag stå osagt. Hur som helst har jag upptäckt att jag kan minska mitt illamående vid migrän genom att massera på en speciell punkt på högra örat.

Gårdagens zonterapi var inte i närheten så jobbig som den var första gången, utan endast behagligt. Precis som den första gången -och vid övriga behandlingar- har jag nu örtkulor fastklistrade på öronen. Helst ska man massera dem några gånger per dag. Det gör lite skönt-ont.

Jag går dit för att minska min migrän. Om jag kan minska min användning av migränmedicin genom att gå omkring med örtkulor på öronen gör jag det gärna. Fast än jag är lite skeptisk till alternativmedicin, märker jag att det ger effekt.

Någonstans har jag läst att akupunktur och akupressur kan hjälpa till vid viktminskning. Nästa gång jag går på behandling får jag be om att få en örtkula på ”gå-ner-i-vikt-zonen”. Sedan får jag väl låta den sitta där tills jag når mitt mål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>