Prenumerera på inlägg via RSS:

Hemsk karl och tuff träning

Min man är en riktig översittare som gärna skor sig på andras bekostnad, som inte drar sig för att trampa på folk och som tycker om att ha makt över att bestämma över andras liv. Jag har väldigt svårt att hitta något sympatiskt drag hos honom.

Vilken tur att han inte är så i verkligheten, utan bara i den roll han ska spela i sommarens teateruppsättning ”Torpet vid Trollgöl”. Min man är i verkligheten precis raka motsatsen till sin rollfigur. Det ska bli intressant att se honom förvandlas. Hoppas bara att jag får tillbaka min vanliga man efteråt.

Jag ska spela torparhustru. Min man i pjäsen är en riktig suput och har även han, många osympatiska drag, men blir bra mot slutet av pjäsen.

I kväll är det dags att repa. Fram till nu har vi läst manus, gjort olika ”lära-känna-övningar” och tolkat rollfigurer. Förra torsdagen gjorde vi en övning som jag tyckte var jobbig. Vi fick ställa oss framför en spegel och blunda. Sedan skulle vi gå in i den känsla som regissören gav oss. Vi skulle behålla känslan när vi öppnade ögonen och därefter iaktta oss själva hur vi såg ut. Vi fick bland annat prova att vara glada, arga, generade och förvånade. Det låter kanske fånigt när jag berättar att det var jobbigt, men prova själv att stå framför spegeln, blunda, bli arg och sedan titta på din spegelbild i någon minut.

Jag har funderat mycket på varför jag tyckte att spegel-övningen var jobbig. Jag brukar ju titta mig i spegeln flera gånger varje dag, men jag har aldrig iakttagit hur jag ser ut när jag till exempel är arg. Min omgivning har naturligtvis sett mig arg, men jag brukar inte titta mig i spegeln när jag är det och är inte van vid att se mig så. Det blev ungefär som att se ett foto som någon tagit när man inte märkt det.

Jag är mycket tacksam över att jag har gått ner i vikt. ”Lära-känna-övningarna” handlar om att våga leka, släppa på kontrollen och ha kroppskontakt med varandra. Om jag fortfarande hade varit lika stor som jag var innan jag tog itu med min viktminskning hade även dessa övningar känts jobbiga. Dels hade jag tyckt att det hade varit jobbigt att se mig själv skymta förbi i spegelväggarna när jag är mitt uppe i en konstig rörelse. Dels hade jag tyckt att det hade varit jobbigt med vissa av ”fysisk-kontakt-övningarna”. Mycket av min övervikt har varit placerad mitt på kroppen - rygg, mage och byst. Jag har haft rätt rejäla fettvalkar på ryggen och har tyckt att det har varit jobbigt när någon har lagt handen på den. Nu har valkarna minskat och jag känner mig inte längre obekväm i sådana situationer.

image
På bilden till vänster syns det ganska tydligt hur min övervikt var fördelad. Bilden till höger är tagen i oktober när jag hade gått ner 8-9 kilo.

Även om vissa av teaterövningarna utmanar mig är inte längre min övervikt som ställer till problem, trots att jag fortfarande har några kilon kvar att gå ner.

Det ska bli väldigt spännande att se om min man lyckas förvandlas till en översittare och om jag kan lära mig replikerna och samtidigt bli en trovärdig torparhustru.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>