Prenumerera på inlägg via RSS:

Hjälp, var finns motivationen?

image

Namnet på min blogg är väldigt vilseledande just nu. När jag startade bloggen hade jag en stark motivation till att göra de förändringar som behövs för att gå ner i vikt. Bloggen var ett sätt för mig att behålla motivationen för mig och få styr på mina tankar så att fokus skulle hållas kvar vid mitt mål att nå en hälsosam vikt. Kanske kunde bloggen även bidra till att någon läsare kunde känna igen sig eller få tips. Det var i sådana fall en bonus.

Nu är jag verkligen ingen bra förebild. Varje dag tänker jag, att i morgon ska jag äta bra och motionera. Dagen efter hamnar jag oftast i fällan att välja det alternativ som kortsiktigt ger mest njutning. När jag var motiverad kunde jag lätt avstå från fikabröd, stora portioner eller choklad eftersom min önskan om att gå ner i vikt var så stark. Jag visste att belöningen skulle komma längre fram.

Belöningen kom relativt snabbt och jag såg resultat på både våg och kläder, vilket motiverade mig ännu mer. Nu händer det alltför ofta att jag gärna tar om en portion, tackar ja till fikabröd eller äter godis. Jag tänker att i morgon blir en bättre dag. Självklart gör mitt beteende att jag inte går ner i vikt och om jag inte passar mig kommer jag snart att lägga på mig fler extrakilon.

Jag väger ungefär 8 kilo mindre nu än när jag började för drygt ett och ett halvt år sedan. Ganska snabbt gick jag ner 11 kilo och hade då bara två kilo kvar till BMI 25, och ytterligare två eller tre kilo innan jag nått mitt mål. Sedan stod jag stilla väldigt länge, och nu under de senaste månaderna har tre kilon smugit sig tillbaka.

Nu behöver jag hitta tillbaka till min motivation! Hjälp!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>