Prenumerera på inlägg via RSS:

Inte alltid kul

Om man jämför ambitionen att gå ner i vikt, med att till exempel satsa på att bli en idrottsstjärna, gå en utbildning, lära sig spela instrument eller renovera ett hus, ser jag många likheter. Allt detta kräver tid och engagemang. Jag har svårt att tro att idrottare alltid tycker att träning är kul, att någon som studerar aldrig möter på motstånd eller att någon tycker att det är kul att spackla och slipa. De som lyckas med sina mål är de som kämpar på även när det är jobbigt eller tråkigt. Arbetet man lägger ner leder till det resultat man vill nå.

Det är samma sak med viktminskning. Det är inte alltid kul att jobba med sin vikt. Det är inte varje morgon jag vaknar och längtar efter att hålla koll på det jag äter. Det är faktiskt väldigt sällan det inträffar. Jag har inte heller drabbats av ”den stora motivationen som håller hela vägen” och finner det som osannolikt att den en vacker dag plötsligt ska dyka upp.

Om jag ska bara skulle fortsätta min viktminskningsresa när jag tycker att det är roligt eller bara när motivationen är på topp, kommer jag aldrig att nå en hälsosam vikt. Det handlar istället om att bestämma sig. Jag har en klar bild över vad jag vill uppnå – en stark kropp som orkar med det jag vill göra även när jag blir äldre. Rent viktmässigt vill jag ligga under BMI 25 samt ha några kilos marginal.

Om jag fyller i min kaloriräknarapp – trots att det är urtråkigt – och om jag motionerar när jag hellre vill sitta i soffan, kommer det att ge resultat. Målet är tillräckligt attraktivt för att jag ska jobba vidare även när det är motigt.

Trevlig fredag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>