Prenumerera på inlägg via RSS:

Jag tänker visst på vad jag äter…..lever mer på sött än pasta

image

”Jag tänker på vad jag äter -lever mer på sött än pasta”

De orden kommer från min kära syster. Hon är bara ett och ett halvt år yngre än jag, men mer än 15 kg lättare, trots att hon är flera cm längre. Som jag kommer ihåg det har hon alltid varit smal, och jag mer eller mindre rund.

Vad är det som gör att vissa förblir smala, medan vi andra får jobba med vikten hela livet? Jag kommer alltid behöva tänka på vad jag äter, och att jag måste röra på mig.

Kanske har hon – och andra smala personer- en inre känsla för hur mycket hon kan äta. Min känsla för hur mycket jag kan äta, för att hitta en balans, är ur funktion. Istället måste jag hitta ett yttre sätt-t.ex. att räkna kalorier eller points- för att få/ha en hälsosam vikt. (Nu har jag en kaloriräknar-app, som hjälper mig)

Redan som små åt vi olika. Mitt godis alltid tog slut innan hennes. När vi fick chokladkalendrar, åt jag upp all min choklad första dagen. Hon åt en per dag.

Jag blev ofta sugen på chokladbollar. Hon på paprika.Vem blir sugen på paprika, när man kan äta chokladbollar?

Nu tycker jag att förhållandet till sötsaker är det omvända. När hon besöker mig vill hon alltid avsluta en måltid men något sött, och tycker att jag är konstig som inte har någon godsak i mina gömmor.

När vi diskuterade detta häromdagen svarade hon att hon visst tänker på vad hon äter…. mer sött än pasta….

Hennes skåp är fyllda med både det ena och det andra. Kanske är det så att hon kan ta en liten bit och var nöjd med det. Att jag inte har något gott hemma beror ju på att jag har svårt att låta bli det.” Ät upp mig nuuuuu”, ligger det i skåpet och skriker på mig. Jag har väldigt svårt att ignorera det.

Visst är det orättvist att endel personer tycks vara naturligt smala medan vi andra får jobba hårt för att bli det. Oavsett vad jag tycker om det, kan jag inte använda ”jag har så lätt att gå upp i vikt” som ursäkt. Min kropp lyssnar inte på mig. Istället får jag försöka hitta ett bra sätt att förhålla mig till det.

I morgon efter jobbet åker jag till kära syster, som bor ca 3 timmars bilfärd från mig.

- Kära syster, det ska bli kul att ses igen. Göm ditt godis ;-)

  1. Hihi! Välkommen hit kära du! DU är mer söt än pasta!!!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>