Prenumerera på inlägg via RSS:

Julbord- proppmätt eller mätt

image

Vissa år äter jag många julbord. Då brukar jag vara trött på julmat när julen väl infaller. I år har jag hittills bara varit på ett som jobbet bjöd på idag.

Nästan alltid brukar jag bli proppmätt. Det är verkligen ingen skön känsla. I dag åt jag troligtvis alldeles för många kalorier, men det var inte i närheten av hur det hade kunnat vara. Det är otroligt skönt att kunna gå från bordet istället för att rulla bort.

Min taktik var att inte äta av allt, utan bara av det som är gott. Dessutom valde jag bort sånt som jag kan äter året runt. Köttbullar och korv är exempel på sånt som jag gärna står över på ett julbord, medan olika former av lax och även sill, tillhör favoriterna på julbordet.

Jag försökte äta långsamt, men det var inte helt lätt. Troligtvis åt jag tillräckligt långsamt, eftersom jag hann känna en mättnadskänsla redan efter första tallriken. Då bestämde jag mig för att inte ta en till omgång och inte heller någon ost eller efterrätt, förutom en skumtomte.

Jag känner mig lite nöjd över mina val idag. Framförallt gjorde mina val att jag mådde bra efteråt. Det blir inte godare bara för att man äter mycket.

  1. Bild på årets dörrkrans kommer…!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>