Prenumerera på inlägg via RSS:

Kaffe på kvällen kan leda till viktökning

Jag vet att jag inte ska dricka kaffe på kvällen. När jag gör det, ligger jag vaken i flera timmar och vänder och vrider mig om kan inte somna.

I lördags kväll drack jag en kopp kaffe innan vi gick iväg för att fira ”Unika Kloka”s man som fyllde 50 år i veckan.

De har tänkt ha en större fest lite senare, men hon överraskade honom med en stor ” liten” fest i lördags. Hon hade förberett allt i smyg. Hon bjöd på en otroligt god ungsstekt lax och en mycket lyxig variant av potatismos, som säkert heter något helt annat med ett finare ord.

Jag hade gärna tagit om men med tanke på redan för mycket ”socialt ätande” under veckan tog jag bara en portion.

Kaffet som jag drack innan vi gick iväg på festen hade i förlängningen kunnat orsaka ett alldeles för högt kaloriintag under söndagen. Jag brukar oftast drabbas av ett enormt sug när jag är trött. Eftersom det dröjde flera timmar innan jag somnade och eftersom jag vaknade tidigt i går morse fick jag ytterst bristfällig sömn under natten till söndagen. Av någon anledning kände jag varken sug eller hunger igår.

Nu kommer det att dröja länge innan jag dricker mer än en kopp kaffe under dagen och ännu längre innan jag dricker någon kopp efter klockan fem på eftermiddagen.

En liten fundering som inte alls har med vikt att göra, men som jag ändå tycker är viktig. Har du tänkt på att det är många nuförtiden som är mer intresserade av det som händer i mobilen än av de verkliga människorna runt omkring? Finns det ingen etikettregel som säger att man bör undvika att fastna i mobilen åtminstone vid matbordet? Jag tycker att det är oartigt mot övriga gäster att umgås med mobilen istället för sällskapet kring bordet.

  1. Hej! måste bara säga att jag beundrar hur du skriver, väldigt underhållande!
    Man vill bara läsa mer och mer:)

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>