Prenumerera på inlägg via RSS:

Kaloribomb

image

600 gram valnötter ligger nu i mitt kök och tinar. Efter dagens repetitioner inför nyårsfarsen, ska jag mala valnötterna och sedan baka ungersk valnötslängd. För mig är det viktigare än lussekatter.

Valnötslängden är väldigt kalorität. Ibland har jag svårt att förstå att en liten bit valnötslängd, lite choklad eller bearnaisesås kan innehålla mer kalorier än till exempel en kycklingfilé, en apelsin eller massa broccoli. Jag har kunskapen och vet att det är så, men ibland får jag för mig att en liten bit kaka inte märks. Ibland är jag till och med så knäpp att jag tror att om jag tar lite i omgångar så har jag inte ätit så mycket. Det skulle mycket väl kunna bli så med den stundande valnötslängden, att jag skär 4 tunna små skivor och äter dessa. Då slipper jag ju se hur stor bit jag egentligen tar.

Trots att jag är medveten om allt detta är jag expert på att lura mig själv. Kroppen låter sig dock inte luras. Den vet exakt hur mycket kalorier jag stoppar i mig och hur mycket jag gör av med. Den bryr sig inte om jag äter en stor bit uppdelad i fyra mindre bitar eller som en hel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>