Prenumerera på inlägg via RSS:

Kärlek vid första ögonkastet

image

Har du någonsin blivit så förälskad att du knappt kunnat tänka på något annat och inte kan se dig mätt på föremålet i fråga. Ja, jag skrev föremål och inte person eftersom mina tankar nu uppfylls av tanken på att sticka en klänning som jag blivit kär i. Klänningen heter ”Crazy kjole” och består av 7 olika färger. Jag vill inte ta någon bild från internet, så det är bättre om du googlar efter klänningen. Jag kommer inte att använda färgerna i originalmönstret utan istället valt mer rosa och lila. Troligtvis kommer det att ta något år för mig att bli färdig.

Just nu är problemet vilken storlek jag ska sticka i. Ena stunden funderar jag på large eftersom klänningen sitter åt över bysten och där har jag inte minskat så mycket. Nästa sekund tänker jag att det är bättre om jag istället väljer storlek medium, eftersom faktiskt har köpt medium till mina senaste två klänningar. Jag är inte så lång -165 cm- och det är inte så snyggt om klänningen blir för lång. Om jag ska lägga ner så mycket jobb vill jag ju att klänningen ska sitta snyggt. Det är inte helt oproblematiskt varken att gå upp eller ner i vikt.

Ju mer jag tänker på det desto mer säker blir jag på att jag ska sticka i storlek medium. Jag har ju fortfarande ca 7 kilo kvar att gå ner. Sedan får jag använda klänningen som motivation till att hålla den nya vikten.

image

Apropå kärlek, är det 21 år sedan mannen och jag förlovade oss. Det händer fortfarande att ”vara-kär-känslan” dyker upp. Det är klart att jag älskar honom hela tiden, men jag går inte runt och är kär i honom precis hela tiden. I går när vi repeterade inför sommarens teaterföreställning ”Torpet vid Trollgöl” – där vi båda två har roller – fick jag se helt nya sidor hos mannen.

Mannen kom med till ett första möte med teatergruppen Salvedal för att han trodde att han skulle få vara med som scenarbetare. Det visade sig att regissören hade gett honom två mindre roller. Min man är väldigt försynt så han vågade inte säga nej och nu får han göra det bästa av situationen …….. Det gör han väldigt bra.

I en av scenerna sitter han och super. Jag blev så rörd i går när jag fick se honom gå in för sin roll och verkligen agerade berusad utan en droppe alkohol i kroppen.

Jag är glad att ha en man som ställer upp – och gör saker som han egentligen tycker är obekväma – för att vara snäll mot mig.

Önskar dig en riktigt fin Alla-hjärtans-dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>