Prenumerera på inlägg via RSS:

Konkreta delmål

image

Den här klänningen ska jag ha på mig när jag väger 73 kg. Lägger ut en bild på mig med klänningen när jag är där.

Jag tror att det är viktigt att ha flera delmål på vägen. Mitt långsiktiga mål är ju att jag ska må bra och vara aktiv även om 20 år. Det blir lite för abstrakt och lite för lång väntan för att uppnå det.

Det finns flera delmål under min viktminskning. Jag skriver dem utan inbördes ordning.

  • Orka springa en mil-igen. (När jag gick ner i vikt förra gången sprang jag mycket. Då var en mil inga problem. Nu är 5 km för tufft)
  • Kunna ta av mig förlovningsring och vigselring. (Efter förra viktminskningen tog jag in ringarna. De senaste 3-4 åren har jag inte kunnat ta av dem)
  • 5 personer som inte vet om att jag jobbar på att gå ner i vikt ska kommentera det. (Min man säger naturligtvis att han ser det. Han är bra på att uppmuntra. Jag har även några vänner som vet om att jag håller på som också säger att det syns.)
  • Kunna köpa kläder jag vill ha-inte bara vara hänvisas till kläder som går om mig.
  • Jag vill ha en hälsosam vikt enligt BMI-tabeller. (För att ha ett BMI under 25 ska jag väga under 68 kg. Helst vill jag ha några kilos marginal. Eftersom jag inte vet hur jag mår och ser ut då har jag ingen specifik vikt som slutmål. 65 kg har varit den vikt jag stannat på vid mina två tidigare viktminskningar).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>