Prenumerera på inlägg via RSS:

Lättare att gå ner i vikt än upp

image

I hela mitt (vuxna-) liv har jag haft lätt att gå upp i vikt och behövt tänka på vad jag äter.

Min snabbaste viktuppgång var under mitt år som utbytesstudent i USA, då jag gick upp 10 kilo. Det är en viktuppgång på ungefär 2 hekto per vecka.

De 16 kilos övervikt som jag, i slutet av juli 2013, bestämde mig för att gå ner, har tagit ca 6 år att gå upp. Det handlar om så lite som 2-3 kilo per år. Det är så lite att det inte märks från månad till månad, än mindre från vecka till vecka. Men efter 6 år märks det.

Nu har jag gått ner lite mer än tio kilo på 3.5 månader. Jämfört med hur lång tid det har tagit att gå upp i vikt måste man säga att min viktminskning har gått otroligt snabbt.

Jag som alltid har tyckt att jag lätt går upp i vikt måste med facit i hand säga att jag faktiskt går ner snabbare än vad jag går upp. Det känns väldigt konstigt att behöva ändra på min livssanning. Vet inte riktigt om jag är riktigt redo för att ändra min föreställning så radikalt trots att jag har blivit motbevisad. Jag får börja tänka så här istället:
Jag går lätt upp i vikt, men jag går ner snabbt, när jag väl bestämmer mig för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>