Prenumerera på inlägg via RSS:

Lite crazy

Har du blivit så uppslukad av något att du helt glömmer tid och rum?

Med jämna mellanrum blir jag helt uppslukad av något och då känner jag varken hunger eller trötthet. Jag förstår inte att tiden har gått så fort och att familjen vill äta. Jag ska bara……

Det som kan få mig att helt glömma omvärlden är till exempel om jag läser en bra bok, lägger pussel, målar om möbler eller syr kläder.

image

Just nu handlar det om stickning. Lite innan ledigheten i februari, fick jag syn på ”crazy kjole”. Det dröjde ett tag innan jag lyckades få reda på att mönstret finns i boken ”Lekre masker” av Sidsel J. Hoivik. Jag törs knappt bläddra i boken för det finns så mycket vackert som jag vill sticka. När jag är klar med min crazy kjole får jag nog gömma undan boken ett tag.

image

En stor del av min ledighet i februari gick åt till att sticka. Jag tycker att det är fantastiskt att se hur något växer fram och hur det förändras när man byter färg. Nu när jag jobbar kan jag naturligtvis inte ägna så mycket tid åt stickning som jag kunde under veckan då jag var ledig.

Jag vill hävda att mitt nuvarande ”stick-beroende” bidrar till min viktminskning. Det gör att jag inte blir frestad att ta bilen till jobbet, utan tar bussen och därmed får gå mellan buss och jobb istället för några få steg från bilparkeringen. På bussen hinner jag sticka många varv.

image

Stickningen gör också att jag inte känner mig sugen. Jag känner ju inte heller hunger när tiden flyger iväg.

Under förra helgens drilltävling i Kalmar hann jag sticka mycket. Det är väldigt mycket väntan under drilltävlingarna. Jag såg ytterligare en mamma som stickade och en som virkade. Många andra gick till kiosken flera gånger. Det hade kanske jag också gjort om jag inte hade haft stickningen.

Det är bättre att bli helt uppslukad av något än att äta bara för att fördriva tid.

image

Ja, jag har valt andra färger än de i beskrivningen.

 1. Du är så duktig! Och klänningen är så fin!

  Det är tur att jag aldrig fått ordentlig stuns på stickandet, så behöver jag inte lockas av ett sådant projekt (risken hade funnits annars).

  Svara

  • Tack! Det är lite farligt att fastna i något…och härligt. Det behöver ju inte vara just stickning. Ibland är det skönt att glömma tid och rum, men ibland måste man tillbaka till verkligheten.

   Jag hoppas att klänningen blir bra. Jag är verkligen ingen stickexpert. Om den blir okej, kommer jag att lägga ut en bild.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>