Prenumerera på inlägg via RSS:

Livsviktigt

image

Facebookstatusen på bilden har min ”året-runt-motionerande” väninna gjort. Hon tränar året runt och är noga med kosten. För henne är det nödvändigt sedan hon drabbades av typ 1 diabetes – det som i vardagligt tal kallas för barndiabetes – för några år sedan.

” Det är jätte jobbigt att hitta rutiner för träning och kost men det blir tillslut en livsstil som man inte kan vara utan. ” svarade hon mig när jag frågade henne om det var okej att visa hennes statusuppdatering här på viktbloggen.

Vi som inte har diabetes märker kanske inte lika tydligt att kroppen inte mår bra när vi missköter den. Det är skönt att inte bli direkt påverkad av slarv, men troligtvis skulle det vara bra att bli påmind och känna en märkbar skillnad även vid lite slarv.

Min året-runt-motionerande väninna har varit tvungen att förändra sina vanor för att få ordning på sitt blodsocker. Hon strålar av hälsa. Regelbunden motion och bra kost brukar resultera i det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>