Prenumerera på inlägg via RSS:

Ljuset gör det lättare

image

Aldrig tidigare har jag ens funderat på att gå en promenad efter jobbet och innan yogan. Idag när solen lyste och det var underbart vårväder bad jag mannen följa med på en långpromenad. Vi gick 5 km. Det är 5 km mer än jag skulle ha gjort om det hade varit mörkt, kallt eller regnigt.

image

Mot slutet av promenaden berättade Mannen att han, som alltid brukar få ont i ryggen av promenader, inte fick det idag. Han trodde själv att det var yogan som var en bidragande orsak till det. Jag är ju yogafrälst och anmälde honom när det startade en grupp för män. Han var ytterst motvillig och är inte i närheten av min förtjusning nu heller. Han tycker inte att det känns som motion och tror inte att yogan ger någon effekt. Han märker visserligen att ryggen har blivit bättre och tror att det är tack vare yogan, men ser det inte alls som självklart att han måste fortsätta. Jag är övertygad om att hans ryggont kommer att komma tillbaka om han slutar. Själv har jag inga som helst funderingar på det. Jag vet ju att min migrän kommer att öka i frekvens igen om jag slutar. Hälsa är inte bestående. Man måste jobba för den hela tiden. Det är samma sak med kondition eller viktminskning. Man kan inte gå tillbaka till gamla vanor, utan måste bibehålla de nya vanor man etablerat.

Tack vare kvällspromenaden kom jag upp i 14 500 steg. Det är jag väldigt stolt över.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>