Prenumerera på inlägg via RSS:

Lördag fylld med energi

Lördagen var en riktig energi-boost-dag fylld med trevligheter. Största delen av dagen tillbringade jag tillsammans med nyårsfarsgänget, där jag är med som sufflös. Vi började med fotografering till affischer och programblad. Jag tycker att det är jobbigt att bli fotograferad…… Mycket jobbigt. Gruppbilderna gick väl an, men den enskilda bilden hade jag gärna stått över. Sitt så, vrid på huvudet, titta in i kameran, luta huvudet lite, le….Även om jag gärna står i centrum vill gör jag gärna det utan en kamera i närheten.

image

Det blir lite kallt när jag sitter stilla länge. Då är det skönt med filtar.

Efter fotograferingen började repetitionerna som höll på till sena eftermiddagen. Det är så fantastiskt att få vara med när skådespelarna och regissören tolkar manus. De flesta meningar kan sägas på många olika sätt beroende på vilken känsla som ligger bakom.

image

Teatern ger mycket glädje, men ingen motion. Jag rör mig i princip ingenting när jag sitter i sufflösstolen, så när jag kom hem drog jag med mannen på en promenad trots mörkret.Egentligen föredrar jag promenader på morgonen, men en promenad på kvällen är bättre än ingen promenad. En stor del av vår runda är oupplyst. Nu funderar jag på allvar att ge mannen pannlampa i födelsedagspresent.

Kvällen avslutades med en Dylan-konsert som framfördes av gospelkören här på orten. Vilket drag. Deras körledare ”Kreativa Spelande Roliga” var en av de första jag lärde känna när vi flyttade hit för nästan 15 år sedan. Då tyckte jag att det var lite konstigt att bli vän med någon som jobbar som kantor. Nu är jag otroligt glad för det, inte bara för att hon är en fantastisk vän utan också för att jag genom henne fått många härliga musikupplevelser som jag annars skulle ha blivit utan. Jag hade till exempel aldrig gått på jazzfestival om hon inte skulle ha uppträtt där. Vem hade kunnat tro att jag skulle uppskatta även andra uppträdanden. Som vanligt när ” Kreativa Spelande Roliga” är inblandad gick jag därifrån med ett leende på läpparna.

Det är konstigt att ju mer man gör, desto mer energi får man -i alla fall om man tycker om det man gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>