Prenumerera på inlägg via RSS:

Lugn helg efter intensiv vecka

I mitt förra inlägg beklagade jag mig över att mitt sociala liv försvårar min viktminskning. Den här veckan bekräftar detta.

image

I söndags kväll var jag inbjuden till Megaintensiva Glädjespridaren som bjöd mig och ytterligare tre ”tanter” på en trerättersmiddag, med svampsmörgås till förrätt, kycklingpaj till huvudrätt och äppelkaka till efterrätt.

Måndagskvällen ägnades åt yoga, där vi hade ett höftöppnarpass. Det kändes som om musklerna blev flera centimeter längre. I vanliga fall sover jag som en stock efter yogan. Den här gången vaknade jag till, minst tio gånger.

image

Kreativa Spelande Roliga bjöd till PF-träff – vi är elva tanter som träffas ungefär en gång i månaden för PåFyllning av mat och prat – i tisdags i hennes herbre. Hon bjöd på ”plock” till förrätt, Per Morbergs goda lasagne till förrätt och en otroligt mäktig chokladkaka till efterrätt. Lasagneplattor som hennes söner varit med och lagat var bland den godaste jag ätit. På något sätt lyckades jag ändå stå fast vid mitt beslut att bara ta en gång.

Både i onsdags och i torsdags träffade jag ”Kvinnosnack”. Nu börjar föreställningen ta form. Jag ska spela Sussie, som på många sätt är motsatsen till mig. Det skulle aldrig falla henne in att äta något bara för att vara artig. Lite som Sussie skulle jag gärna vara i verkligheten, men det är ganska jobbigt att vara så tvär och oslipad som Sussie är. Hon svär i nästan varje mening och röker som en borstbindare. När någon ber henne dra sig undan med cigaretten sätter hon bara upp ett finger (långfingret) och svarar ungefär ” Men, va’ fan….Om du inte gillar att jag röker, är det ditt problem. Du får väl för fan flytta på dig om du är rädd om dina lungor”.

image

I torsdags var vi och tittade på spelplatsen för ” Kvinnosnack”. (vi har inte sätt namn på föreställningen ännu.) Vi avslutade kvällen med knytkalas hos en av skådespelarna. Trots att vi bara är sex personer blev det massor att äta…….och jag åt alldeles för mycket.

När jag kommer hem efter halvtio fyra kvällar i rad, ser jag otroligt mycket fram emot en helg utan planer. Det är fantastiskt att ha två dagar utan att behöva passa någon tid. Jag har ägnat mig åt svampplockning både i lördags och idag.

image

Mannen och jag hittade ganska mycket – för att vara ett ”ont-om-svamp-år” – trattkantareller och röd trumpetsvamp i lördags. Det räckte både till svampsmörgåsar åt hela familjen och till att frysa in. När jag, för några år sedan, lärde mig plocka trattkantareller, brukade jag torka trattisarna. Nu brukar jag istället förvälla dem och sedan frysa in i små plastpåsar. Jag delar svampen, lägger dem i en stekpanna, sätter på högsta värme och rör om tills allt vatten kokat bort. Sedan steker jag önskad mängd i lite smör och saltar och pepprar. Ibland har jag i lite hackad lök.

image

När mannen var tvungen att åka på jobb i morse bad jag min väninna skogsägaren följa med till ett av ” mina ställen”, som jag inte har varit vid i år. Vi hittade nästan ingen ( ätlig) svamp, men en fin flugsvamp, några roliga skyltar och ett skarvpar. Trots att svampen knappt täckte botten på den lilla korgen hade vi otroligt sköna timmar i skogen och vi kunde kombinera motion och prat en fin höstdag.

När det gäller mat har vissa av mina dagar gått bra (framförallt helgen då jag inte ätit i sociala sammanhang), andra bra med tanke på hur jag skulle ha kunnat äta ( PF-träffen i tisdags) och helt urkass vissa tillfällen (kvinnocirkeln i torsdags).

Nästa vecka har jag inte alls lika många ”äta-tillsammans-träffar”. Däremot väntar en minisemester till Kroatien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>