Prenumerera på inlägg via RSS:

Lyx i vardagen

För första gången någonsin har jag och mina kollegor fått möjlighet att genomföra en utbildningsdag hemma, där vårt åtagande är att läsa en utvald bok. I går slapp jag därför att skynda iväg till bussen. Bara att slippa det, kändes otroligt lyxigt. Jag valde att gå 7-kilometerspromenaden under förmiddagen, innan jag började läsa. Vilket fantastiskt vinterväder det var – marken täckt med snö, vindstilla, några minusgrader och solen som kämpade sig fram efter ett tag.

image

Jag gick runt sjön ut mot slottet.

image

Slottet skymtar i bakgrunden.

image

Så här ser slottet ut på närmare håll.

image

På väg utefter vattnet passerar man ”templet”. Sommartid är det en populär plats för picknick eller bröllop. De flesta av mina joggingturer går förbi templet och om du har läst bloggen ett tag, har du säkert sett templet i bakgrunden.

image

När man rundat sjön och kommer till slottsparken kan man se vårt lilla samhälle från andra sidan sjön. Villan – det fina lilla hotellet med god lunchservering – kan anas i bakgrunden.

image

Det är inte helt lätt att zooma in den vackra ”Villan” med mobilen. Min mobil – med mig bakom – kan inte ge rättvisa åt hur fantastiskt vackert allt var idag.

image

image

Eftersom jag var på hemmaplan i går hade jag också möjlighet att äta lunch på ”Villan”. Det var inte ett dugg svårt att övertala ”Andliga Eldiga” att spara sin matlåda till en annan dag och istället göra mig sällskap under lunchen.

image

”Andliga Eldiga” och jag lärde känna varandra då vi båda var med i pjäsen ”Triss i kaniner med Facit i hand” då jag var statist och hon hade en av de kvinnliga huvudrollerna.

Att kunna ta en promenad i dagsljus i vacker omgivning, få luncha med en väninnna och dessutom kunna jobba ostört, är vardagslyx i högsta grad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>