Prenumerera på inlägg via RSS:

Många frestelser

I förra inlägget skrev jag om min glädje över att ha rört på mig mer den här veckan, än jag gjort på senaste tiden. Kanske var det tur för jag har utsatts för många frestelser.

image

I mitt arbetsrum är vi två män och fyra kvinnor. Den ena mannen var sjuk under veckan och kom tillbaka i fredags. Den andre mannen hade visst beklagat sig över att han hade haft fullt sjå med att hålla oss kvinnor på gott humör och sagt att det var bäst om han som varit sjuk såg till att förse arbetsrummet med choklad. Under eftermiddagen stod därför en skål med mini toblerone. Jag tig två. Helt onödigt.

image

Mannen skulle aldrig komma på att muta mig med choklad. Jag är ingen chokladfantast, men äter det när jag är trött och det finns i närheten. Turkisk peppar är dock något som jag kan bli riktigt sugen på. Jag köper det aldrig till vardags, men brukar nästan alltid köpa en påse när jag är i en taxfreeshop. Det är jag som tur är, inte så ofta. När Mannen kom hem i fredags efter en resa hade han med sig en påse. Även om det är helt onödiga kalorier, blev jag ändå otroligt glad. Han gjorde det för att glädja mig med något han vet jag tycker om. Nu tror jag att jag har lärt honom att gilla de svarta klumparna för hans hand prasslar i påsen minst lika ofta som min.

image

I går kväll var vi på trerättersmiddag hos ett par vänner. Hon lagar alltid god mat i överflöd. Laxrullarna till förrätt var otroligt goda. Tre kilo oxfilé orkade vi sex personer inte äta upp. Jag kände mig mätt efter en tjock skiva och tog faktiskt inte om. Det gjorde jag inte heller av cheesecaken vi fick till efterrätt. Smaklökarna i munnen ville ha mer, men mättnaden i magen hjälpte mitt förnuft att stå emot önskan om att ta en portion till.

En helg med många steg och många frestelser är nu till ända. Jag tror att intag och uttag av kalorier har gått jämnt upp. Jag förväntar mig ingen viktminskning, men inte heller någon uppgång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>