Prenumerera på inlägg via RSS:

Många steg

- Tycker inte du att ditt armband förstör hela din outfit, undrade min 16-åriga dotter häromdagen, och syftade på mitt stegmätararmband. Hon har rätt. Det är sällan det matchar mina kläder. När det var nytt var det ganska fint. Nu börjar det se rejält slitet ut. Men jag bär det ändå varje dag.för mig är det ett sätt att hålla koll på hur mycket – eller lite – jag rör på mig.

image

Den här veckan har jag lyckats komma upp i drygt 73 000 steg. Det innebär att jag har ett snitt på över 10 000 steg per dag och det var nog bara de första veckorna med armbandet som jag gjorde det.

Det är inte så svårt att få ihop så många steg om man bara går det lilla extra. Precis lika lätt är det att inte komma upp i ett hälsosamt antal steg. Den här veckan har jag åkt buss till jobbet vid tre tillfällen. Då har jag hoppat av några hållplatser tidigare och gått en 25- minuters promenad på morgonen. Jag har gått två kvällspromenader och några kortare promenader under helgen.

image

Det händer mycket i naturen just nu. Forsytian börjar blomma nu.

image

image

image

Både i går och i dag har Mannen och jag gått en promenad vid sommarstugan. Det lär nog dröja innan några människor vågar sig i från bryggan. Grannens bör har visst fått sig en rejäl törn under vintern.

image

image

image

Påskliljorna vid Adelsnäs börjar blomma. Om några dagar kommer det att vara ännu vackrare. Jag ska försöka ta mig dit även under nästa vecka.

image

Kvällens promenad gick runt golfbanan. Det var ett otroligt vackert ljus som jag tyvärr inte lyckas ge rättvisa med kameran.

Nu är naturen så vacker. Ljuset gör det lättare att ta sig över tröskeln utanför dörren. Jag struntar i om mitt armband inte matchar kläderna. Jag tänker samla steg även nästa vecka och försöka vara lika duktig som jag har varit den här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>