Prenumerera på inlägg via RSS:

Massa mat

image

5 kg pasta, 5 kg kyckling, 3,6 kg champinjoner, 2 kg paprika, massa majs, 250 fiskpinnar och 8 kg potatis har använts till matlagningen på CISV-lägret. Förutom någon halvtimmes paus under dagen, och tio minuters matrast vardera vid lunch och kvällsmat, har det gått i ett. Är helt övertygad om att jag kommer att sova gott i natt.

Pastasalladen till lunch var mycket uppskattad. Mina holländska ungdomar som vi var värdfamilj åt, för drygt en vecka sedan, berättade att det var deras värdmamma och värdsyster som var med och lagade maten. Min äldste son som är stab på lägret hade då svarat att det var hans mamma. Han skulle aldrig berätta det själv så jag är väldigt glad att en av ledarna kom och berättade det för mig.

Nu kan jag inte ta åt mig äran själv. Jag har varken handlat maten -förutom fiskpinnarna som vi fick akuthandla för att de glömdes bort under veckohandlingen – eller tagit fram recepten. Jag var inte heller ensam i köket. Förutom dottern var en CISV-pappa och hans son med. De lagar mat hela veckan.

Fiskpinnar serverade de under lägret förra veckan och det fanns önskemål om att få det igen.

Det problematiska är inte att laga mat till ett 50-tal personer, utan att ha koll på specialkost; Glutenintolerans, mjölkproteinallergi, vegan, vegetarian, inte paprika, lite kryddor….

När man står och lagar mat en hel dag, och tänker på mat en hel dag, blir man inte riktigt sugen. Däremot var jag riktigt hungrig när vi väl åt.

Om du bor i närheten av Mjölby och intresserad av CISV och det här step -up-lägret är det öppet hus söndagen den 27 juli kl 15-17 på fritidsgården i Lagmansskolan.

image

Jag var helt säker på att jag hade bloggat om mina fyra holländska ungdomar, men eftersom jag inte hittar något inlägg om det, så har jag nog inte det. Hur som helst bor deltagarna på lägret i värdfamiljer första helgen, medan ledarna åker till lägret för att lära känna varandra. Eftersom de kommer från nio olika länder har de inte möjlighet att träffas innan.

Vår familj tog emot fyra ungdomar från Nederländerna. Det var en härlig helg. Med nya ögon får man se sin vardag med nya ögon. Holländarna var mycket imponerade över hur stor tacotillbehörs-hyllan i affären är.

Tack vare CISV har vi haft förmånen att ta emot 17 ungdomar från flera olika länder, bl a Italien, Portugal, Jordanien, Norge, Brasilien och Bulgarien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>