Prenumerera på inlägg via RSS:

Mat- och sovklocka

Man skulle nästan kunna tro att jag har en mat- och sovklocka precis som Skalman. Det beror nog på att jag arbetar dagtid och gå upp samma tid varje vardag. Frukost och lunch äter jag alltid vid samma klockslag. Det kan slå på Max tio minuter. Tiden för kvällsmat kan variera med någon timme.

Jag tycker att det är skönt att ha regelbundna mat-och sömnvanor. Jag är mycket imponerad över människor som klarar av att arbeta skift.

I dag rubbades mina rutiner när jag åkte till Stockholm på kurs. För att hinna med tåget fick jag gå upp en halvtimme tidigare, vilket gjorde att jag även åt frukost 30 minuter tidigare. Lunchen, som jag i vanliga fall brukar äta lite innan tolv, serverades inte förrän halv två.

Tidigarelagd frukost och senareläggning lunch är ingen bra kombination. Jag var nog inte helt koncentrerad på slutet……..

Risken med att äta när man är hungrig är att man äter för mycket när man väl äter. Jag var mycket nära att gå och ta om. Men jag lyckades övertala mig själv jag skulle börja känna mättnaden om jag väntade lite. Mycket riktigt var jag lagom mätt -och inte proppmätt- en halvtimme senare. Jag kan visst tänka klart ibland även när hungersignalerna försöker överrösta förnuftet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>