Prenumerera på inlägg via RSS:

Mer om min metod

Både i går och i dag har jag fått frågor om min metod vid viktminskning och därför ska jag försöka förtydliga hur jag gör. Det absolut viktigaste är att jag försöker styra hur jag tänker kring mat och motion. Många av mina tankar hittar ni i bloggen.

Jag har bestämt mig för att lyckas och försöker se möjligheterna för att göra det varje dag. Ibland gör jag fel och faller tillbaka i gamla mönster. Vid gårdagens restaurangbesök åt jag alldeles för snabbt. Jag hann inte känna att jag blev mätt och fick rejält ont i magen. Jag ser inte det som ett misslyckande utan som ett tillfälle att ta lärdom av. Man kan ju undra hur många gånger det ska behövas för att jag ska lära mig.

Rent konkret räknar jag kalorier genom att fylla i vad jag äter och hur mycket jag rör på mig i en av gratis-apparna. Jag kallar min metod för en blandning av bland annat VLCD-med fusk och LCHF med fusk.

VLCD ( very low calorie diet) är när man enbart lever på shakes eller pulver och ca 600 kalorier per dag. Jag är imponerad över de som klarar det. När jag skriver att jag äter VLCD med fusk menar jag att jag inte klarar av att hålla mig till ett så lågt kaloriintag. Däremot tycker jag att det funkar bra för mig att byta ut dagens lunch, tidigare även frukost, mot en shake.

Begreppet ”LCHF med fusk” har jag fått genom en Word feud kompis. Jag vet inte om han tänker lika som jag kring begreppet. För mig innebär det att jag försöker dra ner på kolhydrater när jag äter. I går på restaurangen åt jag dagens lunch som var försbiffar med bulgur. Jag lämnade all bulgur. Med jag är inte konsekvent. Shakerna till lunch innehåller mycket kolhydrater och som ni vet äter jag godis då och då.

För mig passar det att äta som jag gör. Jag mår bra, har bättre ork och har gått ner över tio kilo. Jag tror att var och en måste hitta sitt eget sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>