Prenumerera på inlägg via RSS:

Minisemester med många steg

Vart ska vi åka? När ska vi åka? Vad vill vi göra?

Detta var frågor som Megaintensiva Glädjespridaren och jag ställde till varandra för några veckor sedan. Vi hittade snabbt ett datum som passade henne och hennes sambo samt Mannen och mig. Sedan hade vi inga andra krav än att det skulle vara ganska billigt att resa dit. Vi hittade några flygbiljetter till Zadar, som ingen av oss hade hört talas om, men när vi tog reda på att det låg i Kroatien tyckte vi att det lät bra.

image

Sent i går kväll kom vi dit och har idag ägnat dagen till att gå runt i gamla stan, titta i affärer, låta karlarna stanna till vid några uteserveringar för att ta någon öl och insett att det fortfarande är så varmt i vattnet att man kan doppa sig och sedan låta solen ge huden lite färg.

Meganuntensiv Glädjespridaren, sprider inte bara glädje. Hon är intensiv och full av energi också. När hon och jag semestrade i London för några år sedan drog hon runt på mig och vi gick över 30 000 steg under en dag. Idag har vi ”bara” gått 23 000 steg.

image

Här finns det mycket fisk och både min lunch och kvällsmat har bestått av ”seafood pasta”, som båda har varit väldigt goda men smakat helt olika. De andra tre i sällskapet är köttätare. Pasta är väl ingen viktminskningsmat, men varken lunchen eller kvällsmaten innehöll någon fet sås. Tycker att jag har fått äta otroligt gott, utan att det har känts som om jag har ätit helt fel ur viktminskningssynpunkt.

I morgon väntar en heldagsutflykt med vandring i en nationalpark. Vi åker redan kl 7.45, så nu har jag ställt klockan på 6.30 för att vi ska hinna äta lite frukost innan dess. Lägger upp några av bilderna jag tagit under dagen.

image

-Ska vi inte hålla om varandra på fotot?

image
– Här är så vackert. Vi tar en selfies tillsammans. Oj, blev vi fotade samtidigt?

image

En selfies till…

image

… Och en till. Kanske bättre att be någon i sällskapet fota.

image

Ja, jag bytte kläder under dagen. Det var mycket varmare än jag trodde. Byxorna och blusen byttes till skrinkliga bruna solklänningen.

image

-Men, älskling när du märker att axelbandet på klänningen åkt ner, kan du väl säga till innan du fotar?

Jag, som annars äter allt väldigt fort kunde inte alls äta glass liks snabbt som övriga i sällskapet. Det återstår att se om det är en slump eller inte.

image

image

Solen gick ner för flera timmar sedan. Nu ska jag också sova. Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>