Prenumerera på inlägg via RSS:

Motionera på morgonen!

För några år skrevs det och pratades det, mycket om att promenader på morgnar gav bäst fettförbränning och viktminskning. Helst skulle man promenera innan frukost.

Jag som måste äta frukost det första jag gör på morgnarna – och som knappt kan borsta håret innan jag ätit frukost – klarar naturligtvis inte av att promenera utan något i magen. Däremot tycker jag att morgnar är bästa tiden för motion -promenader eller löpning.

Efter att jag har ätit lite är jag pigg och orkar motionera. Dessutom spelar det ingen roll vad som händer under dagen. Jag har i alla fall fått min motion. Om jag istället tänker att jag bara ska göra några saker först, hinner ofta andra saker komma emellan och mitt planerade ” jag-ska-motionera-sen” blir till ”ingen motion”.

På helger och när jag har semester brukar jag försöka börja dagen med motion. Det gjorde jag även under min ”lägga-på-mig-övervikt-period”. Då var det bara promenader, nu joggar jag ibland.

På vardagarna ringer klockan 05.45. Jag orkar inte gå upp tidigare än det, för att gå en promenad i ottan. Några av mina vänner gör det, och det beundrar jag.
När jag åker buss till jobbet – ungefär 4 gånger per vecka – brukar jag hoppa av några hållplatser tidigare, så att jag får promenera 25 minuter istället för 10 min. Det är skönt att sätta igång blodcirkulationen på morgonen.

Oavsett vad olika experter kommer fram till kring vad, hur och när man ska motionera kommer jag att fortsätta motionera på det sätt som passar mig och som jag tycker om. Motion som blir av är bättre än motion som inte blir av.

image

Bilden föreställer några hjortar som står på andra sidan fältet nära skogskanten. Fotot tog jag under gårdagens morgonpromenad men min musicerande väninna. I verkligheten syntes hjortarna mycket tydligare.

  1. Jag tror att det är jätteviktigt att hitta den tidpunkt för träning som är rätt för en själv. Jag föredrar morgonträning, då hinner jag inte tänka eller reflektera och känna efter innan, utan det är bara att göra det och så kan jag känna mig nöjd hela dagen.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>