Prenumerera på inlägg via RSS:

Nytt år – nytt liv

image

I går hade jag många nya besökare på bloggen. Troligtvis är det fler än jag, som fått i sig lite för mycket under julen, och som vill ta tag i sin viktminskning när helgerna är över. Att googla runt och hitta inspiration från olika bloggar är ett bra sätt att förbereda sig.

Det har nog inte gått ett nyår sedan jag blev vuxen som jag har tänkt att mitt nya -hälsosammare – liv ska börja efter årsskiftet. Däremot var det länge sedan jag gav mig ett löfte om att gå ner si eller så många kilon, att sluta äta godis eller att börja motionera ett visst antal dagar i veckan. När jag blivit äldre – och klokare – har jag insett att jag ändå inte klarar av att hålla sådana löften.

Mitt löfte till mig själv för år 2014 är att fortsätta vara snäll mot min kropp och bli bättre på att lyssna på kroppens signaler. En stor anledning till att jag nu – för tredje gången i mitt liv – gör en viktminskningsresa, är att jag är dålig på att lyssna när kroppen signalerar att den är mätt, vill röra på sig osv. Man kan säga att jag i princip har varit helt döv när det gäller detta.

När jag under hösten varit mer snäll mot kroppen har kroppens signaler blivit starkare. Jag har blivit bättre på att skilja mellan att vara hungrig och att vara sugen. Jag kände också av kroppens behov av motion. Tyvärr har jag inte riktigt lyssnat på motionsbehovet under december eftersom jag har haft fullt upp på jobbet och med repetitionerna inför nyårsfarsen. Genom att börja röra på mig igen vet jag att kroppen signaler om motion kommer att bli tydliga igen.

Om jag är snäll mot kroppen, kommer kroppen att vara snäll mot mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>