Prenumerera på inlägg via RSS:

Olika anledningar

Varför äter man? Det är inte bara hunger som styr ätimpulser.

image

Påskägget med bland annat lakritsdumlekolor stod i arbetsrummet när jag kom till jobbet i morse. Jag är ingen chokladfantast. Om jag är lagom mätt och utvilad kan jag oftast stå över just choklad. När det gäller dumle med lakritssmak har jag inte någon motståndskraft. Jag trodde att jag skulle klara mig på bara en. Ja, jag är rätt duktig på att lura mig själv. . Det blev naturligtvis inte bara en, utan 5 eller 6 under dagen.

image

Fredagsfikat som jag sällan hinner med i vanliga fall, bestod av några chokladbakelser. I det fallet var det inget problem att avstå. Choklad med marsipan kan jag avstå utan problem.

image

Vi åt Blåkulletårta med blåbär till efterrätt under kvällens bokträff. Jag var egentligen mätt efter måltiden men tog en bit av tårtan bara för att vara artig. Det där behöver jag jobba med – att kunna säga nej tack, när jag egentligen inte vill ha. Tårtor är oftast vackra att titta på, men smaken väger sällan upp kalorierna man får i sig. Det är onödigt många i förhållande till smakupplevelsen det ger.

Om jag bara åt när jag var hungrig skulle jag inte behövt tänka på min vikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>