Prenumerera på inlägg via RSS:

Ovälkommen graviditet

I onsdags morse vaknade jag och var gravid i sjunde månaden. Jag fick leta fram kläder som sitter löst över magen. Det har gått väldigt snabbt. Från en dag till en annan. Jag har gjort mitt när det gäller barnafödande och tycker inte alls att det här är roligt.

Nja, jag inser att jag inte är gravid på riktigt. Men jag känner mig otroligt gravid och ser väldigt gravid ut. Magen är stor, svullen och spänd. Jag kan vila handen på magen och det är nästan så att jag tror att det kommer att sparka därinne. Dessutom springer jag och kissar hela tiden.

I tisdags var jag på gyn och fick progesteron utskrivet. Tabletterna ska visst hjälpa mot mellanblödningar jag har haft under några år. Jag ska äta det i åtta dagar och sedan ska jag förhoppningsvis bli besvärsfri. Nu är jag halvvägs inne i kuren.

I vanliga fall känner jag inte av PMS-besvär, men nu har jag det…..om det nu inte är så att jag från en dag till en annan, faktisk är i sjunde månaden.

Just nu tycker jag att biverkningarna från tabletterna är mer besvärande än lite mellanblödningar. Men jag får väl försöka hålla ut. Det är bara fyra dagar kvar.

Ibland överdriver jag lite i mina beskrivningar. Men Mannen, dottern och våra gäster på valborgsmässoafton håller med om att jag faktiskt ser gravid ut.

Jag hoppas att ” förlossningen” sätter igång så snart jag slutar med tabletterna och att jag får tillbaka min normalstora men mjuka mage.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>