Prenumerera på inlägg via RSS:

Pizzaplanering

image

I går kväll var det pizzafest efter föreställningen av nyårsfarsen. Jag bävade ganska mycket innan. Inte för att ha fest tillsammans med farsengänget, utan för pizzan. Nu när jag har börjat sköta mig ordentligt – efter min paus under december med viktminskandet – känns det inte så roligt att behöva lägga massa kalorier på något, som jag inte ens tycker är gott.

Eftersom jag visste om pizzaplanerna, försökte jag planera gårdagen efter detta. Min plan var att springa på förmiddagen. Så blev det inte. Det ösregnade och varken jag eller min man är tillräckligt drivna för att till varje pris driva igenom det vi tänkt. Istället satte vi på oss regnjackor och gick en 5-kilometerspromenad. Vi mötte två joggare och jag blev lite avundsjuk på dem.

Jag såg till att vara lagom mätt inför kvällen. Jag tog en kebabsallad. Övriga tog pizza. Sedan satt de och ojade sig över hur mätta de blev. Jag blev också mätt -lagom mätt -inte ”må-dåligt-mätt”.

I morse fyllde jag i kaloriräknarappen. Tack vare promenaden, låg jag precis inom ramen för vad jag kan äta, om jag vill ha en viktminskning på ca ett halvt kilo per vecka.

Viktminskning behöver inte betyda att man måste avstå från massa saker. Om man planerar lite, går det både att tacka ja till trevligheter och ändå fortsätta sin viktminskningsresa.

image

Bild på mig, ljudteknikern och ”Olga”- den fula städerskan som ändå är så söt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>