Prenumerera på inlägg via RSS:

Positiva mål

image

Nu kan jag äntligen ta av mig mina ringar. De senaste åren har jag inte kunnat ta av mig dem. Det är tur att jag har en bra karl, så att det inte har varit aktuellt med skilsmässa.

Man kan ju tycka att det är lite ohygieniskt att inte kunna ta av ringarna, men jag kan försäkra er om att de har suttit så tight att ingen smuts har kunnat tränga in under dem.

Ett av mina delmål har varit just att kunna ta av ringarna. Nu har jag uppnått det. Jag har fortfarande 2-3 kilo kvar till BMI 25 som också är ett delmål. När det gäller mitt mål att kunna springa en mil tror jag att det kommer att dröja fram till vårdagarna innan jag klarar det.

Jag tror att det är jätteviktigt att ha mål som man vill uppnå och inte bara tänka ”usch, jag vill inte vara överviktig”.

I hela mitt vuxna liv har jag kämpat med två saker – min vikt och mitt nagelbitande. För ungefär 10 år sedan var jag på en kurs där vi skulle skriva ner något vi ville klara av. Jag som alltid har tänkt att jag vill sluta bita på naglarna skrev istället att jag ville ha fina naglar. Bara en så enkel sak som att omformulera min önskan till något positivt, fick mig att lyckas med något som jag inte hade klarat av på 30 år. Det här var innan alla människor gick till salong och fixade sina naglar. Jag som har problem att komma iväg till en frisör har aldrig tagit mig tiden att gå till någon nagelteknolog.

Periodvis faller jag tillbaka i mitt nagelbitande, men när jag påminner mig om att jag vill ha fina naglar lyckas jag med det igen.

Man kan jämföra nagelberättelsen med någon som inte trivs med sitt jobb. Risken är stor att man blir kvar på jobbet så länge man bara tänker att man inte vill jobba kvar. Om man istället börjar tänka vad man skulle vilja göra istället och hur man ska agera för att göra det, är chansen mycket större att man hittar något trevligare att sysselsätta sig med.

Detta gäller naturligtvis även vid viktminskning. När man vet varför man vill gå ner i vikt och vad det är man vill uppnå är chansen att lyckas stor.

 1. Fantastiskt! Så roligt att ringarna passar igen! Tänk att alla mått blir större och större i samband med viktökning…min man är oxå normalviktig, precis som din. Han skulle aldrig ha accepterat att äta sig fetma… Man vill ju vara sitt finaste säger han. Oavsett om man är född vacker eller ej ! Kram

  Svara

  • Ja, det är otroligt skönt att kunna ta av mig ringarna igen. Man tänker inte riktigt på att fett sätter sig även på händer och fötter. När man går ner i vikt blir även de mindre. Ännu mer konstigt är det med att man samlar fett även inne i kroppen. Både jag och min man har varsin viktgräns för när vi börjar snarka. Otäckt när man tänker efter.
   Hihi, vilken rolig och klok man du har. Min viktminskning handlar faktiskt mer om hälsan än om utseendet. Jag tycker ju att runda kvinnor är vackra och vill behålla lite av mina former.
   Kram Bettan

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>