Prenumerera på inlägg via RSS:

Prioritera

Du som har läste bloggen ett tag vet att jag inte bara vill gå ner i vikt, utan även kunna hålla vikten sedan. Jag vet att det inte fungerar för mig att gå på en diet och sedan falla tillbaka i gamla vanor. Under min viktminskning vill jag lära mig att leva på ett sätt som fungerar i min vardag. Det betyder att jag inte är helstrikt, men heller inte ”tar paus” från viktminskningen och ”släpper loss”.

I går var jag på 50-årsfest på hotellet på orten. Det serverades en klassisk 3 rättersmeny bestående av skaldjurstoast till förrätt, hjortstek med hasselbackspotatis till huvudrätt och hjortronparfait till efterrätt. Allt smakade mycket gott och jag njöt av varje tugga. Lite senare serverades kaffe med tårta.

image

Tårtan hoppade jag över av tre anledningar:
Jag var fortfarande mätt efter måltiden.
Jag åt tårta i fredags och tårta två dagar i rad blir för mycket utsvävningar.
Jag är inte så förtjust i tårta. De ser oftast godare ut än vad de är och innehåller alldeles för många kalorier.

image

Kakor är jag däremot barnsligt förtjust i. Jag tror att jag skulle kunna äta väldigt många kakor om jag inte behövde tänka på vikten. Om jag har kakor hemma kan jag inte låta bli dem och därför har jag aldrig kakor hemma. Lite självkännedom har jag ändå ;-) Sånt som jag inte törs ha hemma och sånt som jag inte kan laga till själv brukar jag äta när jag blir bjuden. I går tog jag alltså en kaka till kaffet.

Min viktminskning skulle gå mycket snabbare om jag var mer stenhård mot mig själv, men jag vill kunna tacka ja till att gå på på fester utan att behöva få ont i magen för att det förstör min viktminskning. Däremot prioriterar jag hela tiden. Jag tackade nej när de serverade en andra gång och kakan innehåller förre kalorier än tårtan. Huvudanledningen till kakan framför tårtan handlar i första hand om mina smakpreferenser, men om jag inte hade tänkt på vikten hade jag troligtvis tagit både tårta och kaka.

 1. Håller med dig väldigt mycket angående detta att tårta oftast ser mkt godare ut än vad det smakar. Klokt val av dig.

  Svara

  • Det har tagit mig måååånga år att inse det;-)
   ….. Och ibland glömmer jag bort det.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>