Prenumerera på inlägg via RSS:

Rätt spår igen

Ibland när man arbetar med att gå ner i vikt händer det att allt spårar ur och man äter helt fel, trots att man egentligen är jättemotiverad. För mig hände det igår under eftermiddagen och kvällen med afternoon tea. Jag har inte ens fyllt i min kaloriräknarapp för att få reda på hur stort mitt kaloriintag var. Jag vet att det är låååååååångt över mitt rekommenderade intag.

När man helt spårar ur finns det två huvudvägar att välja mellan:
1. Fortsätta äta fel – man har ju ändå förstört det man hade som ambition att klara.
2. Fortsätta/ börja om igen att äta rätt.

I mitt fall är alternativ ett helt uteslutet. Jag vet att om jag skulle sluta bry mig om vad jag äter och äta på utan att tänka mig för skulle jag snart gå upp de kilon jag kämpat med att gå ner. Troligtvis skulle jag gå upp ytterligare.

För mig är det självklart att så snabbt som möjligt ta mig tillbaka till rätt spår. En kväll med utsvävningar förstör inte så mycket om jag sedan snabbt ser till att äta bra igen. Jag måste inte rasa snabbt i vikt, utan det får väl ta den tid det tar. Däremot är det absolut uteslutet för min del att gå upp i vikt igen.

Om man hela tiden växlar mellan att äta perfekt och sedan äter allt i obegränsade mängder tror jag att det tar ännu längre tid att nå målet, eller i alla fall att man sedan får svårt att hålla vikten.

Jag räknar med att jag ibland (för det mesta) kommer att äta lite bättre, ibland lite sämre och ibland (som i går) äta helt tokigt. Jag har inte dåligt samvete för det. Jag äter ju bra i dag och förhoppningsvis kommande dagar.

image

Nu när jag har varit ledig har jag sett till att ägna en del av varje morgon/förmiddag till motion. Dagens pass bestod av att köra med röjsågen vid stugan.

Vi har en bit där gräs och sly växer sig högt. Tidigare år har jag kört med grästrimmer, men förra året fick jag prova på att använda röjsågen. Nu släpper jag inte den. Om mannen vill ha den fåniga lilla grästrimmern får han gärna det, men röjsågen vill jag ha. Det är så häftigt att se snabba resultat.

Jag önskar bara att någon tillverkare ser till att designa verktyg som passar kvinnors kroppar. Det är inte helt skönt att få bysten mosad av selen.

Förutom att bli varm och svettig blev hela jag full med gräs. För mannen var det för kallt i vattnet, men jag tyckte att det var underbart att doppa mig efter att ha varit dränkt i gräs.

 1. Hej bästa du!

  Jag har nu lyckats gå ner ca 7 kg med hjälp av Lifesum-appen som du visade mig under sportlovet. Jag försöker föreställa mig den som ett bankkonto, där jag måste sätta in ordentligt med träning/kaloriförbrukning innan jag plockar på kalorier på grund av påskmiddag, midsommarfirande och grillkvällar. Jag har försökt att göra tvärtom ibland; ha kul först och äta gott och sedan sent på kvällen försöka motionscykla bort det, men det misslyckas nästan alltid eftersom jag är för trött då. Motivationen är också lägre efteråt än före festandet.

  Många kramar!

  Svara

  • Hej bästa Ulrika!

   7 kilo på dig är otroligt mycket. Undrar om man fortfarande känner igen dig;-). Ett stort grattis!
   Ja, jag tänker också på mina kalorier som jag gör med pengar. Det är bättre att spara innan man förbrukar. Det är svårt att ta sig ur ”skuldfällan”.
   Det är så skönt att vara ledig och kunna använda morgnar/förmiddagar till motion.

   Stor kram från Bettan

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>