Prenumerera på inlägg via RSS:

Regnställ och solglasögon

image

”Polen levererar mer än jag trodde” har 15-åriga dottern skrivit på sitt Instagram efter dagens vandring i Tatrabergen.

Mannen och jag är väldigt förtjusta i aktiva semestrar och blev smått förälskade i Zakopane när vi var där, för första gången, förra året. När vi insåg att vi inte skulle ha möjlighet att åka bort mer än några få dagar i sommar, blev ett återbesök här, det självklara valet.

Dottern var mindre förtjust i resmålet, och tanken på att vandra under semestern, men insåg att det troligtvis var ett bättre alternativ, än att stanna ensam hemma. Pojkarna är på två olika CISV-läger. Den yngste som deltagare och den äldste som stab- samordnare för ledarna och deltagarns.

I morse gick vi upp med tuppen -om nu tuppar är vakna klockan sex- för att försäkra oss om att slippa kön till liften upp till toppen Kasprowy Wierch. Förra året köade vi flera timmar, men i år slapp vi det.

Den här gången visste vi vad vi gav oss in på och satte på oss vandringskängor, regnjacka och solglasögon. Regnbyxorna fick följa med i ryggsäcken. När regnet helt plötsligt satte igång under eftermiddagen- med droppar så stora att det räckte med 5 stycken för att fylla ett glas – var vi nästan framme och så trötta att vi ändå inte använde dem, utan kom tillbaka till hotellet genomblöta på underkroppen.

I dag märktes det tydligt vilken vinst jag gjort som gått ner drygt 10 kilo sedan förra sommaren. Självklart är det otroligt jobbigt att vandra under en halv dag och påfrestande för benen att gå nerför, men trots att vi gick en längre och svårare bit i år jämfört med förra året, gick det mycket lättare. Jag kanske tar tillbaka orden om lättare när träningsvärken sätter in.

Huvudanledningen till min viktminskning är att jag vill vara aktiv och ha en stark kropp även när jag blir äldre. Nu har jag bevis på att det ger konkreta resultat om jag tänker på vad jag stoppar i mig.

Nedan kommer några bilder från dagen.

image

Dottern är expert på att ta selfies -bilder där man fotar sig själv. Jag och mannen fick äran att vara med på några av dem.

image

image

Dottern fotar inte bara sig själv……. Jag har inte riktigt hittat ett naturligt förhållningssätt till kameran och vet inte riktigt hur/om man ska agera. Nu bjuder jag på flera av ”Bettan-fånar-sig-bilder” uppblandat med ”Bettan-ställer-upp-sig-för-foto bilder”.

image

”Ska vi fota med eller utan solglasögon?” var dagens mest frekventa fråga. Det slutade i att nästan alla bilder finns i minst två varianter; med och utan solglasögon. Eftersom vi är helt osminkade känns de med solglasögon bäst.
Jag har visserligen inget smink med mig, men hårborste reser jag inte utan. Man kanske inte kan tro att jag använder den, men det gör jag. Problemet är att när vinden får tag i håret flyger det runt lite hur det vill.

image

Vädret växlade snabbt under dagen. Ibland behövdes regnjackan för värmen, ibland räckte det med bara tröja. När vi bara hade några hundra meter kvar öppnade sig himlen och regnjackorna behövdes då mot vätan.

image

Zakopane ligger i södra Polen på gränsen till Slovakien. När man vandrar kommer man över gränsen och kan ha en fot i vardera land.

image

Dottern lurade in oss på en svart vandringsled. Det innebär att man inte bara kan gå, utan även får försöka klättra ner. Jag hade aldrig vågat det för 10 kilo sedan.

I morgon – när träningsvärken troligtvis sätter in – ska vi prova på forsränning.

 1. Bettan, du är så fin! Och jag är så stolt över dig.

  Svara

  • Tack, bästa Mia! Det är så skönt i Zakopane för allt är så enkelt. Man kan gå lite som man vill – med rufsigt hår och osminkad – utan att känna sig obekväm. Zakopane är som en blandning mellan Alperna och Transylvanien. Följ med oss någon gång. Vi åker nog tillbaka fler gånger.
   Kram

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>