Prenumerera på inlägg via RSS:

Se framstegen

När man stått stilla i vikt i evigheter – från december till juni- , och sedan gått upp två kilon under sommaren som man sedan inte har lyckats gå ner, är det lätt att misströsta. Det är lätt att man inte ser den vinst man faktiskt gjort.

Jag har faktiskt gått ner nio kilo – egentligen 11 kg, men jag har ju gått upp två av dessa. Jag kan väldigt lätt störa mig på mina två sommarkilon och glömma bort att jag ändå är nio kilo lättare än för drygt ett år sedan. Dessa nio kilon ger mig enorma vinster som jag ibland inte tänker på.

I dag gick jag till affären och handlade. Jag bar hem två kassar med mat som vägde ungefär 8 kilo tillsammans. Det är mindre än det jag gått ner och det var otrolit skönt att kunna ställa ifrån mig kassarna när jag kom hem. Tidigare gick jag runt och släpade på dessa extrakilon varje dag och hela tiden.

Jämförelsen är kanske lite orättvis. Mina extrakilon behövde jag naturligtvis inte bära runt på i kassar och belasta händerna, men det är konkret för att förstå hur mycket jag faktiskt släpat runt på.

När vi var på minisemester i Kroatien under förra veckan, insåg jag också att mina nio kilon som jag gått ner faktiskt har stor betydelse. Jag är visserligen fortfarande överviktig – fyra kilo kvar till BMI 25 -, men jag är inte längre så stor att jag inte kan hitta kläder i min storlek.

Jag hittade en favoritaffär med kläder som påminde mycket om Desigualkläder. Dessa var dock mycket billigare. Jag provade hur mycket kläder som helst och hade 7 klädesplagg som jag gärna ville ha. Eftersom man inte kan storhandla när man bara reser med handbagage lyckades jag bestämma mig för tre av dessa; en tröja, en klänning och ett par mjukbyxor.

image

Tröjan använde jag redan nere i Kroatien, när vi åkte till en nationalpark för att titta på vattenfall. Eftersom det snabbt blev varmt under dagen hängde den mest över armen.

image

Klänningen har jag på mig idag och trivs verkligen i den. Jag tycker inte alls om att bli fotad. Det känns så fånigt. Att fota sig själv framför en spegel känns ännu värre. Jag är så avundsjuk på ungdomarna som är mer vana vid att fota sig.

Det är skönt att jag nu kan komma i kläder från de flesta affärer och inte bara specialaffärer eller kläder i extra stora storlekar. När det känns trögt med viktminskningen måste man påminna sig om det man faktiskt har uppnått och inte bara det som återstår.

image

När vi var vid Plitvice -nationalparken- fotade jag mycket. Jag lägger upp bilderna här mest för min egen skull, men om du vill får du gärna titta.

image

På väg ner i grottan.

image

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>