Prenumerera på inlägg via RSS:

Semlor redan nu?

image

Visserligen går tiden väldigt snabbt, men det är väl inte fettisdagen redan nu?

I går eftermiddag kom dottern som går i nian hem och undrade vad jag fick lära mig på hemkunskapen när jag gick i skolan. När jag började rabbla upp olika maträtter vi fick laga -torsk i folie,scones, crêpes o.s.v. – förtydligade hon frågan. Hon menade vad vi lärt oss på hemkunskapens teorilektioner. Det hon egentligen ville berätta var att de hade fått en uppgift under hemkunskapen som hon ställde sig frågande till. De hade fått i uppgift att besöka de två matbutikerna och konditoriet här på orten, för att jämföra bland annat priset på semlor. Hon tipsade mig om att de billigaste semlorna finns i maktsfärerna. …..som om jag inte hade koll på det. Hur som helst föredrar jag hemmagjorda semlor där man mal mandel och blandar med socker och lite bröd från själva bullen.

På kvällen skickade min syster den här bilden och skrev att det var årets första. Bara några minuter efter det fladdrade Bert Karlsson förbi med en semla i munnen på teven. Han gjorde reklam för någon vitvarukedja.

Alla dessa semlor kändes alldeles för tidigt för mig. Det var ju alldeles nyss jul. Eftersom det var ett himla ståhej kring semlor under gårdagseftermiddagen och kvällen var jag tvungen att googla när fettisdagen egentligen infaller. I år infaller den inte förrän den 4 mars.

Om man ska börja äta semlor redan nu, och både äta det på tisdagar och fredagar ända fram till påsk kan jag garantera att det blir problem att gå ner i vikt. Ja, jag fattar att det är ytterst få personer som äter både på tisdagar och fredagar, men jag vet också att från och med nu kommer det att serveras semlor både här och där.

Jag äter gärna en semla per säsong. Om jag själv får bestämma äter jag gärna en hembakad minisemla. Det skulle aldrig falla mig in att gå och köpa en stor från matbutiken även om de råkar vara billigast.

När jag äter årets semla tänker jag äta en riktigt god. Då ska jag njuta av den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>